Saat hankittua hirvikarkote Tricoa Mhy Savotasta

20.8.2019

Hirvikarkote Tricoa kannattaa ruiskutella männyn taimikkoon ennen pakkasten alkua.

Taimikoiden suojaamiseen esimerkiksi hirviltä on ollut jo useamman vuoden tarjolla hyvin toimivaksi havaittu Trico-karkote. Karkotteen vaikuttavana aineena on lampaanrasva, jonka haju ja maku suojaa taimia syönniltä.

Nilsiässä kokemukset Tricosta ovat olleet hyviä. Metsäasiantuntija Antti-Jussi Väänänen kertoo, että metsänomistajat ovat havainneet hirvien makuupaikkoja karkotteella käsitellyissä taimikoissa, mutta taimet ovat säilyneet syönniltä.    

Taimikko on hyvä käsitellä karkoteaineella talveksi siten, että se pääsee kuivumaan taimiin. Ruiskutushetkellä taimien on oltava kuivia, sulia ja lumettomia, jotta aine tarttuu niihin. Ruiskutus on hyvä ajoittaa niin, ettei sade tai sumu ole heti heikentämässä tehoa. Aineen vaikutus kestää talven yli. Tyypillisesti ainetta käytetään 1-3 metristen männyn taimikoiden suojaamiseen mutta sitä voi käyttää esimerkiksi myös koivikoihin. Kymmenen litran astia riittää hehtaarin käsittelyyn. 

”Aineen levitys taimiin onnistuu helposti reppuruiskulla ja tärkeintä on käsitellä taimen latva”, Väänänen neuvoo.

Metsänhoitoyhdistys Savotta saa Trico-karkotetta välitettäväksi metsäomistajille tuettuun hintaan Riistanhoitoyhdistyksen kautta. Tricon myyntihintaa on tuettu hirvenmetsästäjien pyyntilupamaksuista.

Lisätietoa Tricosta valmistajan sivulta»

Kysy lisää omalta metsäasiantuntijaltasi. Yhteystietomme löydät täältä»