Metsäsäätiömaksulla edistät puusi menekkiä

08.1.2019

Tekemällä lahjoituksen Metsäsäätiölle puukaupan yhteydessä puhut metsänomistajien ja koko metsäalan tulevaisuuden puolesta! 

Metsäsäätiön toimintaan voit osallistua puukaupan yhteydessä kerättävällä vapaaehtoisella metsäsäätiömaksulla, joka on 0,2 prosenttia puukaupan arvosta pystykaupassa ja 0,1 prosenttia hankintakaupassa. Kun päätät lahjoittaa metsäsäätiömaksun puukaupan yhteydessä, lahjoittaa puuta ostava yhtiö saman summan. Maksun voi vähentää metsäverotuksessa. 

 

Lahjoituksella:

  • Tarjoat lapsille ja nuorille mahdollisuuden innostua metsäelinkeinosta koulussa ja vapaa-ajalla. Metsäsäätiö rahoittaa esimerkiksi peruskoulun kuudensille ja yhdeksänsille luokille suunnattua Yrityskylä -oppimiskokonaisuutta. Yrityskylässä koululaiset pääsevät tutustumaan metsätalouden, paperi- ja puuteollisuuden työtehtäviin. Yrityskylä tavoittaa vuosittain noin 70 000 oppilasta. 
  • Edistät puurakentamista ja puupohjaisten tuotteiden käyttöä ja lisäät samalla oman puusi menekkiä. Metsäsäätiö on lahjoittanut varoja mm. puurakentamisen professuurien perustamiseksi. Metsäsäätiöllä on myös alueellisia keräyskohteita, esimerkiksi massiivipuisen koulukeskuksen rakentaminen Kuhmoon.  
  • Kerrot metsätaloudesta päättäjille ja vaikuttajille, jotta metsäelinkeinolla on edellytykset toimia myös tulevaisuudessa. Metsäsäätiön rahoitus mahdollistaa Päättäjien Metsäakatemian järjestämisen. Sen tavoitteena on lisätä eri alojen päättäjien ja muiden vaikuttajien metsätietämystä. 
  • Rahoitat metsäsektorin tutkimusta. Metsäsäätiö rahoittaa erilaisia tutkimusprojekteja, jotka tuottavat tietoa metsäelinkeinon merkityksestä. 
  • Tuet suomalaista metsäviestintää kotimaassa ja ulkomailla. Metsäsäätiö on tukenut mm. Suomi on metsäläinen -dokumenttisarjaa.  

Tutustu tarkemmin Metsäsäätiön toimintaan »