Metsänomistajat, Green Carbon ja Mhy Savotta puhaltavat yhteen hiileen

savotta

Metsänhoitoyhdistykset lanseerasivat viime vuonna metsänomistajille uuden hiilensidontakonseptin, Hiilipalvelun. Palvelu koostuu Green Carbonin HiiliPlus+ -sopimuksesta ja Mhy Savotan toteuttamasta lannoituksesta. Tämän palvelun myötä metsänomistajan on mahdollista saada korvausta lannoituksella aikaansaadusta puuston lisäkasvusta ja hiilensidonnasta. Tällä toiminnalla luodut hiiliyksiköt vastaavasti markkinoidaan eteenpäin yrityksille, jotka ottavat vastuun päästöistään hankkimalla laadukkaita kotimaisia hiilinieluyksiköitä.

Hiilipalvelu on saanut Mhy Savotassa hyvin myönteisen vastaanoton myös Green Carbon Oy:n metsäasiantuntija Juha Sankolan mielestä.

-   Asia otettu innostuneesti vastaan sekä metsänomistajien että metsäasiantuntijoiden parissa. Sopimuksia on tehty runsaasti eri puolilla Suomea metsänhoitoyhdistysten kautta. Metsänomistajilla hieno mahdollisuus osallistua ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön saaden samalla lisätuottoa metsästä.

Green Carbon Oy markkinoi luodut hiiliyksiköt lähtökohtaisesti kotimaisille yrityksille. Yksiköitä hankkineiden asiakkaiden listalla on tunnettuja kotimaisia yrityksiä kuten Kouvolan Lakritsi, Jobmeal ja Helsingin Mylly. Nyt Green Carbonilla on pyrkimys hankkia asiakkaakseen myös paikallisia yrityksiä.

-    Tahtotila on hyödyntää maanomistajien kanssa aikaan saadut ilmastoyksiköt paikallisesti. Green Carbon hakee asiakkaikseen Mhy Savotan alueella toimivia yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita osallistumaan ilmastotyöhön hankkimalla paikallisesti tuotettuja yksiköitä. Tämä tukee paikallista taloutta ja yrittäjyyttä, toteaa Sankola.

HiiliPlus+ -sopimuksia on Mhy Savotassa tehty tähän mennessä kymmenkunta ja muutamia hankkeita on vireillä, jotka odottavat käsittelyä ja sopimusten allekirjoitusta. Hiilisopimusten yhteispinta-ala on lähes 200 hehtaaria. Sopimusten allekirjoittamisen jälkeen prosessi etenee itse lannoitukseen, jotka tullaan suorittamaan valtaosin lentolannoituksena tulevan kesän aikana Mhy Savotan yhteistyökumppanin, Forest Vital Oy:n toimesta.

-    Green Carbon on erittäin tyytyväinen toimivaan yhteistyöhön Mhy Savotan kanssa. Näin metsänomistajat saavat palvelun yhdestä pisteestä (HiiliPlus+ -sopimus ja liittyvä lannoitus). Palvelu tutulta, paikalliselta metsänhoitoyhdistykseltä, kommentoi Sankola.

Hiilipalveluun metsänomistajan on mahdollista hypätä mukaan milloin vain, sillä kohdekartoitusta ja suunnitelmia tehdään kaiken aikaa. Jos suunnitelman ja sopimuksen tekee vielä nyt kesäkuun aikana, on mahdollista saada lannoitus toteutettua kesän levitystöiden yhteydessä ja ansaita korvauksia vielä tämän vuoden puolella.

Ota yhteyttä omaan paikalliseen metsäasiantuntijaasi ja tehdään sinullekin ilmastoteko, Hiilipalvelu-sopimus.

Aleksi Pölkki
Metsäpalvelupäällikkö, Mhy Savotta

Ajankohtaista

 1. Haemme metsäasiantuntijaa vuorotteluvapaan sijaisuuteen

  Haemme metsäasiantuntijaa vuorotteluvapaan sijaisuuteen

  Savotta

  Mhy Savotassa on tarjolla määräaikainen vuorotteluvapaan sijaisuus. Sijaisuus alkaa lokakuussa ja toimipaikka on Iisalmessa. Jos kiinnostuit, lue lisää ja hae 11.8. mennessä.

  Lue lisää
 2. Mitä uutta metka - metsätalouden kannustejärjestelmä tuo mukanaan?

  Mitä uutta metka - metsätalouden kannustejärjestelmä tuo mukanaan?

  Savotta

  Yksi muutos kohdistuu ensiharvennusikäisiin metsiin. Uudessa metkassa yli 12-metrisiin jääviin puustoihin ei enää saisi tukea. Varmista tuen saanti nykyisen Kemeran aikana. Kemera-tukihaku päättyy 1.10.2023

 3. Tarkkaile kuusikoitasi, kirjanpainajat ovat liikkeellä!

  Tarkkaile kuusikoitasi, kirjanpainajat ovat liikkeellä!

  Savotta

  Nyt on aika käydä tarkkailemassa erityisesti varttuneiden kuusikoiden kuntoa ja terveydentilaa!

2023 © Metsänhoitoyhdistykset