Metsänhoitoyhdistys Savotan valtuusto kokoontui

savotta

Metsänhoitoyhdistys Savotan valtuusto kokoontui syyskokoukseen Lapinlahdella 15.12.2023. Kokouksessaan valtuusto asetti tavoitteet toimikautensa viimeiselle vuodelle. Ensi vuoden lopulla pidetään jälleen metsänhoitoyhdistysten valtuustovaalit, joissa Mhy Savotalle valitaan uusi valtuusto seuraavalle nelivuotiskaudelle.

Valtuuston puheenjohtaja Kari Virranta rohkaisee metsäväkeä osallistumaan julkiseen keskusteluun

 • Suomalaisten metsätietous on Taloustutkimuksen tekemän selvityksen mukaan varsin heikko. Lähes puolet väestöstä uskoo, että metsiä hakataan enemmän kuin niiden vuotuinen kasvu on. Fakta kuitenkin on, että viime vuoden aikana metsän kasvoivat 14 miljoonaa kiintokuutiota enemmän kuin sieltä hakattiin puuta. Vastaavasti viimeisen 50 vuoden aikana metsät ovat kasvaneet yli miljardi kiintokuutiota hakkuita enemmän. Tutkimuksen mukaan reilu 40 prosenttia väestöstä luulee, että suomalaiset metsät ovat valtion ja yhtiöiden omistamia. Valtion ja yhtiöiden rinnalla on kuitenkin 600 000 yksityistä metsänomistajaa. Alueellisesti katsottuna heikoin tietämys on pääkaupunkiseudulla.

Metsäväellä on peiliin katsomisen paikka. Asiantuntijoiden näkemyksille on tilausta. Rohkaisen metsäalan toimihenkilöitä tarttumaan kynään ja osallistumaan metsäasioista käytävään ajoittain kärkeväänkin ja vastakkainasettelua hakevaan keskusteluun, sanoo Mhy Savotta ry:n valtuuston puheenjohtaja Kari Virranta.

Mhy Savotan tavoitteena on palvella ihmisten, ilmaston ja luonnon monimuotoisuutta kokonaisuutena 

 • Mhy Savotan palvelut palvelevat ihmisten, ilmaston sekä luonnon monimuotoisuuden kokonaisuutta, joten voimme aidosti todeta olevamme vahva yhteiskunnallinen vaikuttaja ja toimija, kirjasi valtuusto oman metsänhoitoyhdistyksensä tavoitteeksi.   

Metsänhoitoyhdistys Savotta tarjoaa metsänomistajille kaikenkattavat palvelut metsien hoitoon, käyttöön ja metsäomaisuuden hallintaan. Savotan palvelutarjonnan rungon muodostavat perinteiset puukauppaan, korjuupalveluun, metsänuudistamiseen ja metsänhoitotöihin liittyvät palvelut sekä materiaalin välitys. Näitä perinteisiä metsäpalveluja täydentävät erityisosaamista vaativat sekä merkittävässä roolissa olevat asiantuntijapalvelut, kuten arvio- ja metsäsuunnittelupalvelut, metsätie- ja suometsien kunnostuspalvelut sekä metsäkiinteistöjen välitys ja SPV-neuvonta.

Kun Savotalla on lisäksi tarjota, toistaiseksi ainoana metsänhoitoyhdistyksenä Suomessa, päätoimisen erityisasiantuntijan luonnonhoitopalvelut, voidaan aidosti puhua täyden palvelun talosta, missä edunvalvonta, luottamuksellinen metsäomaisuuden hoito sekä luonnonhoito yhdistyvät.

 • Savotan jäsenet tarvitsevat omaa neuvontaa ja edunvalvontaa, mikä on juuri sitä, mitä me Savotassa paikallisesti tarjoamme. Omaa edunvalvontaa tarvitaan ennen kaikkea luottamukselliseen metsäomaisuuden hoitoon, missä metsänomistajan omat tavoitteet otetaan huomioon. Kehitämme ja tuotteistamme palveluitamme, jotta voimme tarjota kaikille metsänomistajille heidän omien arvojensa mukaista metsäomaisuuden hoitoa. Edunvalvonnan peruspilari ja merkittävin asia on ehdottomasti puukaupan kilpailuttaminen, mitä puunostajat eivät pysty tarjoamaan. Se on juuri se asia, mikä meidät erottaa kilpailijoistamme, kertoo Mhy Savotan johtaja Ari Ruotsalainen.

Ensi vuonna Mhy Savotan kärkituotteita metsäomaisuuden hoidossa ovat Parempi Puukauppa -jäsenpalvelu sekä räätälöidyt Metsäomaisuuden hoitosopimukset.

Mhy Savotta työllistää vuosittain paikallisia urakoitsijoita, yrittäjiä sekä nuoria lähes 100 henkilötyövuoden verran. Lisäksi omien metsureiden sekä metsätoimihenkilöiden työpanos on noin 60 henkilötyövuotta. Tämä kaikki panostus toimialueen metsätalouteen tuo vuositasolla talousalueelle arviolta 150–160 miljoonan euron rahavirran, mikä koostuu puukaupasta sekä metsäpalveluiden urakonnista ja palveluiden tuottamisesta.

Lisätietoja:

Valtuuston puheenjohtaja Kari Virranta, p. 0400 371094

Johtaja Ari Ruotsalainen, p. 0400 254610

Ajankohtaista

 1. Metsänhoitoyhdistys Savotan valtuusto kokoontui

  Metsänhoitoyhdistys Savotan valtuusto kokoontui

  Savotta

  Valtuuston kevätkokous pidettiin Lapinlahdella 15.3.2024.

  Lue lisää
 2. Lähde mukaan metsänomistajamatkalle Irlantiin!

  Lähde mukaan metsänomistajamatkalle Irlantiin!

  Savotta

  Pohjoisen Savon metsänhoitoyhdistysten yhteinen metsäopintomatka suuntautuu Irlantiin 16.-20.09.2024. Matkaohjelmassa on upeita maisemia, vuoria, laaksoja, kallioita, Atlantin tyrskyjä, idyllisiä kyliä ja pubeja.

 3. Savotan Parempi Puukauppa -palvelupaketista entistäkin paremmat edut

  Savotan Parempi Puukauppa -palvelupaketista entistäkin paremmat edut

  Savotta

  Kilpailuta oma puukauppasi ja hyödynnä Savotan Parempi Puukauppa -jäsenpalvelun edut. Saat alennusta puukaupan hoitamisesta ja säästöä taimista sekä metsäpalveluista. Samalla varmistat, että metsäsi hoidetaan oikeaan aikaan, ammattitaidolla ja luonnon monimuotoisuus huomioiden.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset