Metsän NP -lannoite poistuu kemera-tuettavien listalta

09.9.2019

Metsän terveyslannoituksen tukea ei jatkossa saa Metsän NP-lannoitteelle. Kun kemera-hakemus jätetään syyskuun loppuun mennessä, saa lannoitteen käytölle 30 prosentin tuen.   

Kemera-tuettuihin metsän lannoitteisiin on tulossa muutoksia 1.10.2019 alkaen. Yara Mila Metsän NP -lannoitteen käyttö ei kuulu jatkossa tuettavien tervetyslannoitusten piiriin. 

- Kemera-tuen saa mikäli puustossa on havaittavissa boorin puutoksesta aiheutuvia ravinnehäiriöitä. Kemera tuki on 30 % hankkeen kokonaiskustannuksista. Mikäli lannoituskohteelle on suunnitteilla Metsän NP-lannoitteen käyttö, kannattaa hakemus jättää Metsäkeskukseen syyskuun aikana. Jatkossa boorinpuutoksesta aiheutuvat ravinnehäiriöt korjataan Ecolanin Borea boorilannoitteella ja nestemäisellä Yara Mila Bortracilla, kertoo Mhy Savotan lannoitusvastaava Aleksi Pölkki

Metsän NP -lannoite sopii kivennäismaan kuusikoiden ja männiköiden kasvatuslannoitukseen sekä koivikoiden lannoitukseen. Se sisältää typen lisäksi niukkaliukoista fosforia, kalsiumia ja magnesiumia. Metsän NP:n booripitoisuus 0,3 prosenttia, joten se soveltuu myös boorilannoitukseen riukuvaiheesta varttuneeseen kasvatusmetsään.

Ota yhteyttä metsäasiantuntijaasi ja kysy lisää metsän lannoituksesta. Yhteystietomme löydät täältä»