Lannoitushankkeet kannattaa laittaa ajoissa vireille

18.12.2018

Ensi kesän lannoitushankkeet kannattaa valmistella jo talvipakkasilla. Siten voit parhaiten päästä hyödyntämään metsänhoitoyhdistyksen kokoamien yhteishankkeiden tuomat kustannusedut. Kun tilaat lannoituksen ennen maaliskuun loppua, voit voittaa helikopterilennon.  

Näin lannoitushanke valmistellaan

Jos huomaat metsässäsi lannoitustarvetta tai haluat selvittää, olisiko metsässäsi terveys- tai kasvatuslannoitusta tarvitsevia metsikkökuvioita, ota yhteyttä metsäasiantuntijaasi. Hän tarkistaa tilanteen metsäsuunnitelmatiedoista ja käy maastossa arvioimassa mahdolliset lannoituskohteet. Tarvittaessa otamme neulasnäytteitä, ne tulee kerätä marras-maaliskuun aikana.

Myös me toimistolta käsin otamme yhteyttä lähiseudun metsänomistajiin ja selvittämme heidän kiinnostusta yhteishanketta kohtaan. Lentolannoitus- ja maastalevityksenä tehtävän yhteishankkeen minimikoko lannoitelajista ja sen levitysmäärästä riippuen on noin 10–16 hehtaaria. Yhteishankkeeseen pyrimme kokoamaan vähintään edellä mainitun pinta-alan verran lannoitettavia kohteita noin 2–2,5 kilometrin säteellä suunnittelusta lannoitevarastosta. Yhteishanke pienentää metsänomistajan kustannuksia ja pienetkin kohteet saadaan lannoitettua. Vaikka sinulla olisi vain parin hehtaarin alue, kannattaa siis ottaa yhteyttä omaan metsäasiantuntijaasi ja kysyä tarjousta. 

Seuraavaksi teemme tilakohtaiset lannoitushankkeet kustannusarvioineen ja laadimme terveyslannoituskohteille Kemera-rahoitushakemukset. Kemerassa tukeen oikeutettujen lannoitusten kustannuksista korvataan 30 prosenttia.

Lannoitusta vuodelle 2019. Kiinnostaako? 

Ota yhteyttä metsäasiantuntijaasi. Hän auttaa kohteiden ja oikean lannoitteen valinnassa sekä hoitaa hankkeen avaimet käteen periaatteella kuntoon. Yhteystietomme löydät paikkakunnittain täältä »

Tilaa metsänlannoitus metsänhoitoyhdistyksestäsi 31.3.2019 mennessä ja olet mukana arvonnassa!

Arvomme viisi helikopterilentoa ja yhden metsänhoitoyhdistyksen lannoituspalvelusetelin (arvo 500 €). Lue lisää kampanjasta www.mhy.fi/lannoitus