Joulukuusikätköilyä Mhy Savotassa lauantaina 16.12.

12.12.2017

Metsänhoitoyhdistys Savotta on mukana järjestämässä perinteistä joulukuusikätköilyä taas lauantaina 16.12.

Metsänhoitoyhdistykset järjestävät perinteisen valtakunnallisen Joulukuusikätköilyn lauantaina 16.12. Kuusikätköily toteutetaan geokätköilyä mukaillen useiden metsänhoitoyhdistysten alueella ympäri maan. Metsänhoitoyhdistys Savotta on mukana kuusikätköilyssä Iisalmessa, Kiuruvedellä, Pielavedellä ja Kaavi/Juankoskella. Savotan tontut ovat kätkeneet alueilleen yhteensä viisi kuusta.   

Metsänhoitoyhdistysten joulukuusigeokätköilyssä joulukuusi tai -kuuset löytyvät koordinaattien osoittamasta paikasta lauantaiaamuna 16.12. Paikalle ensimmäisenä ehtinyt saa pitää kuusen löytöpalkkiona. Kuusen lisäksi kätköpaikassa on kätköpurkki, jossa on lokivihko, johon toivomme kaikkien paikan löytäneiden kirjaavan käyntinsä.

Kuusikätköilyllä Metsänhoitoyhdistys Savotta haluaa toivottaa kaikille hyvää joulua ja muistuttaa, että joulukuusen hakeminen metsästä ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Poikkeuksen tekevät nämä joulukuusikätköilyssä löytyvät kuuset, jotka on merkiksi koristeltu punaisella metsänhoitoyhdistys-kuitunauhalla.

Kuusikätköt voivat sijaita yksityisten henkilöiden, kuntien tai valtion omistamilla mailla tai piha-alueilla. Kätköjen etsijöiden tulee noudattaa jokamiehenoikeuksia ja -velvollisuuksia ja toimia häiriötä tai vahinkoa aiheuttamatta.

Kuusikätköjen koordinaatit julkaistaan lauantaina 16.12. noin klo 8 osoitteessa www.mhy.fi/joulukuuset sekä Mhy Savotan omilla sivuilla mhy.fi/savotta Ajankohtaista. 

Katso koordinaatit: https://www.mhy.fi/savotta/uutiset/mhy-savotan-kuusikatkojen-koordinaatit