Joulukuusikätköilyä lauantaina 15.12.

04.12.2018

Metsänhoitoyhdistys Savotta on mukana järjestämässä perinteistä joulukuusikätköilyä. Kuusikätköjä on Iisalmessa, Kiuruvedellä, Nilsiässä ja Pielavedellä.  

Metsänhoitoyhdistykset järjestävät perinteisen valtakunnallisen Joulukuusikätköilyn lauantaina 15.12. Kuusikätköily toteutetaan geokätköilyä mukaillen useiden metsänhoitoyhdistysten alueella ympäri maan. Metsänhoitoyhdistys Savotta on mukana kuusikätköilyssä Iisalmen, Kiuruveden, Nilsiän ja Pielaveden alueilla. 

Metsänhoitoyhdistysten joulukuusigeokätköilyssä joulukuusi tai -kuuset löytyvät koordinaattien osoittamasta paikasta lauantaiaamuna 15.12. Paikalle ensimmäisenä ehtinyt saa pitää kuusen löytöpalkkiona. Kuusen lisäksi kätköpaikassa on kätköpurkki, jossa on lokivihko, johon toivomme kaikkien paikan löytäneiden kirjaavan käyntinsä.

Kuusikätköilyllä Metsänhoitoyhdistys Savotta haluaa toivottaa kaikille hyvää joulua ja muistuttaa, että joulukuusen hakeminen metsästä ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Poikkeuksen tekevät nämä joulukuusikätköilyssä löytyvät kuuset, jotka on merkiksi koristeltu punaisella metsänhoitoyhdistys-kuitunauhalla.

Kuusikätköt voivat sijaita yksityisten henkilöiden, kuntien tai valtion omistamilla mailla tai piha-alueilla. Kätköjen etsijöiden tulee noudattaa jokamiehenoikeuksia ja -velvollisuuksia ja toimia häiriötä tai vahinkoa aiheuttamatta.

Kuusikätköjen koordinaatit julkaistaan lauantaina 15.12. noin klo 8 osoitteessa www.mhy.fi/joulukuuset sekä Mhy Savotan omilla sivuilla mhy.fi/savotta Ajankohtaista -valikossa.