Helikopterilannoitukset lennetään elokuun alussa

03.7.2018

Mhy Savotan metsänlannoituksia tehdään lentolevityksenä yli 2000 hehtaarin alalla tänä kesänä. Lentolannoitukset pyritään aloittamaan viikolla 33. Päivitämme tälle sivulle lentoreittiä.   

Mhy Savotan metsäasiantuntija ja lannoitusvastaava Aleksi Pölkki muistuttaa, että lannoitustyömaalla käynnissä oleviin koneisiin tulee pitää turvaetäisyyttä vähintään 50 metriä. Samoin alueelle, jolle lannoite levitetään, ei tule mennä levityksen aikana vaan lannoitusta seuraamaan tulleiden tulee pysyä vähintään 50 metrin päässä lannoitettavan alan rajasta. Eri puolilla lannoitusreittiä varastoitujen lannoitesuursäkkien päälle ei saa kiivetä, sillä ne voivat olla vaarallisen liukkaita.

Marjastajien kannattaa odottaa yksi kunnon sade lannoitteen levityksen jälkeen, ja se jälkeen marjoja ja sieniä voi alueelta poimia huoletta. Lannoitus pääsääntöisesti lisää marja- ja sienisatoja. Erityisesti kuivahkoilla kankailla mustikan sato voi jopa moninkertaistua. Metsälannoitteet valmistetaan samoista raaka-aineista kuin pelloilla ja puutarhoissa käytettävät lannoitteet.

Mhy Savotta kerää lannoituskohteet yhteishankkeiksi, jolloin lannoitus tulee edullisemmaksi. Jopa yhden hehtaarin kohde voi päästä lentolevitykseen. Lentolevityksenä tehdään mm. boorinpuutoslannoituksia ja kunnostusojituksen jälkeen turvemaan tuhkalannoitusta. Helikopteri levittää lannoitteen tasaisesti kohteelle, eikä metsään tule painaumia tai puustovaurioita.  

Ilmoittelemme tällä sivulla lentoaikataulusta tarkemmin heinäkuun lopussa.  

Päivitetty 6.8. Lentolannoitukset pyritään aloittamaan viikolla 33.  

17.8. Lennot alkoivat Pohjois-Kiuruvedeltä Lapinsalosta ja jatkuvat sieltä etelään päin.