Helikopterilannoitukset aloitetaan viikolla 32

17.7.2017

Metsänhoitoyhdistys Savotan metsänlannoituksia tehdään lentolevityksenä noin 2000 hehtaarin alalla. Lentolannoitukset pyritään aloittamaan viikolla 32. Päivitämme tälle sivulle tarkan aloitusajankohdan ja lentoreitit.  

Mhy Savotta on koonnut lannoituskohteita yhteishankkeiksi, jolloin pienillekin kohteille saadaan levitettyä lannoitteet järkevään hintaan. Lentolevityksenä tehdään mm. boorinpuutoslannoituksia ja kunnostusojituksen jälkeen turvemaan tuhkalannoitusta. Helikopteri levittää lannoitteen tasaisesti kohteelle, eikä metsään tule painaumia tai puustovaurioita. 

Alueelle, jolle lannoite levitetään, ei tule mennä levityksen aikana vaan lannoitusta seuraamaan tulleiden tulee pysyä vähintään 50 metrin päässä lannoitettavan alan rajasta. Samoin lannoitustyömaalla käynnissä oleviin koneisiin tulee pitää turvaetäisyyttä vähintään 50 metriä. Eri puolilla lannoitusreittiä varastoitujen lannoitesuursäkkien päälle ei saa kiivetä, sillä ne voivat olla vaarallisen liukkaita. 

Marjastajien kannattaa odottaa yksi kunnon sade lannoitteen levityksen jälkeen, ja se jälkeen marjoja ja sieniä voi alueelta poimia huoletta. Lannoitus pääsääntöisesti lisää tulevia marja- ja sienisatoja. Erityisesti kuivahkoilla kankailla mustikan sato voi jopa moninkertaistua. Metsälannoitteet valmistetaan samoista raaka-aineista kuin pelloilla ja puutarhoissa käytettävät lannoitteet.

Mhy Savotan kohteilla lannoitusurakka kestää viikon verran säistä riippuen. Ilmoittelemme tällä sivulla tarkemmin lentoaikataulusta. 

Päivitys 8.8. 

Lentolannoitusten suunniteltu ajankohta on 10.8. Aloitus Kaavilta.

Kiuruveden alue on jo lannoitettu.  

Myös maalannoitukset saadaan käyntiin parin viikon sisällä.