Sinulle, uusi metsänomistaja

Uudella metsänomistajalla on monenlaisia metsää ja metsätaloutta koskevia kysymyksiä. Vastauksia löytyy kyllä lehdistä ja netistä, mutta vapaamuotoinen keskustelu ja käynnit omassa metsässä metsäammattilaisen kanssa ovat parhaita keinoja opetella metsänomistajuutta. Metsänhoitoyhdistys Savotta tarjoaa 8 kunnan aluella metsänomistajillemme noin 30 asiantuntevaa metsäneuvojaa sekä noin 60 ammattimetsuria metsänhoitotöihin.  Ota rohkeasti yhteyttä Savotan metsäasiantuntijoihin. Tyhmiä kysymyksiä ei ole. 

Metsänhoitoyhdistys on jäsentensä eli metsänomistajien omistama yhdistys, jonka keskeinen tehtävä on antaa metsänomistajille neuvontaa sekä auttaa taloudellisesti ja metsän kestävän kehityksen kannalta parhaaseen tulokseen. Meillä on ammattilaiset tähän työhön, ja me pidämme aidosti metsänomistajan puolta. Olemme olemassa metsänomistajaa varten.

Metsänomistajien tavoitteet voivat olla hyvin erilaisia. Ne voivat suuntautua talouteen, luontoon, virkistykseen tai vaikkapa metsästykseen. Tavoitteiden ei tarvitse olla ristiriidassa keskenään, vaan niitä voi yhdistää samassa metsässä. Metsää voidaan verrata osakesalkkuun, jonka arvo kasvaa vain hoitamalla. Hoitamattomana metsä ränsistyy ja sen arvo laskee. Hoidettu ja harvennettu puusto kasvaa järeäksi ja terveeksi tukkipuuksi, joka on 60 - 80 vuoden iässä mahdollista uudistaa. Päätehakkuun jälkeen jokaista kaadettua puuta kohti istutetaan 4 - 5 uutta taimea ja niin metsän kierto jatkuu.

Mitä sinun metsässäsi voisi tai pitäisi tehdä, että se vastaisi tavoitteitasi? Ota yhteyttä, pohditaan yhdessä. 

Katso täältä yhteystietomme paikkakunnittain »