Mhy Roineelta löytyy pienempää kalustoa ensiharvennuksille

roine

Metsänhoitoyhdistyksemme korjuupalvelun pienemmät harvennusketjut ovat olleet erittäin pidettyä ja toivottuja varsinkin ensiharvennuskohteille. Tällä hetkellä Mhy Roineen korjuupalvelutyömailla työskentelee kolme pienempää hakkuu- ja ajokonetta.

Talvisissa keleissä Rautajärvellä, kuuluu koneen rauhallista työskentelyääntä. Pikku Sampolla metsiä kasvukuntoon urakoiva Ari Patteri on aloittanut juuri hakkuut Mhy:n korjuupalvelutyömaalla. Kyseessä on 1992 istutettujen peltokuvioiden ensiharvennus. Puustosta puolet on kuusta ja puolet koivua.

30 vuotias metsä on kasvanut ensiharvennusmittoihin ja kaipasi ensiharvennusta. (Kuva: Raine Sumioinen)

Tämän alueen metsät ovat Ari Patterille tuttuja, sillä hän on näissä metsissä töissä jo seitsemättä kertaa. Ensimmäiset työmaat Ari hakkasikin jo aikoinaan harverilla.

Hakkuissa tehdään monimuotoisuutta lisääviä tekopökkelöitä. (Kuva: Raine Sumioinen)

Metsäasiantuntija Raine Sumioinen oli tyytyväinen Patterin työjälkeen. Raine oli myös tyytyväinen hakkuun ajankohtaan, sillä hoidettu puusto on järeytynyt parhaimmillaan yli 20 cm läpimittoihin.

'' Seurailimme metsänomistajan kanssa tämän kuvion tilannetta jo useamman vuoden ajan ja nyt päätettiin, että aika on sopiva ensiharvennukselle. Poistettavat rungot ovat riittävän järeitä, jotta puista kertyy tuottoa maanomistajalle ja työkohde on nyt myös yrittäjälle kannattava tehdä, kertoo Sumioinen ''.

Parhaimmillaan kuuset olivat läpimitaltaan yli 20 cm. (Kuva: Raine Sumoinen)
Metsänomistaja Markku Kouhia (oik). oli tyytyväinen saadessaan Ari Patterin harventamaan metsäänsä. (Kuva: Raine Sumioinen)

Pienemmille harvennuskoneille on ollut vuosien ajan kysyntää ja siihen olemme pyrkineet omalta osaltamme tuomaan ratkaisuja. On myös erittäin tärkeää on, että kuljettajat ovat rautaisia ammattilaisia ja näin meillä on onneksemme ollut.

Kysy meidän metsäasiantuntijoiltamme lisää puukaupasta ja pienemmistä koneista. Korjuupalvelukohteita suunnitellaan parhaillaan kevään ja kesän korjuisiin. Lue lisää korjuupalvelusta: https://www.mhy.fi/roine/puukauppa/puunkorjuu

Yhteystietomme löydät tästä: https://www.mhy.fi/roine/yhteystiedot/henkilohaku

Ajankohtaista

 1. Metsät voivat olla jatkossakin ratkaisu ja turva moneen asiaan

  Metsät voivat olla jatkossakin ratkaisu ja turva moneen asiaan

  Roine

  Tähän Kuhmalahdella sijaitsevaan koivikkoon meidän metsäasiantuntija Oiva Vierikka vei Mhy-uransa ensimmäiset taimet huhtikuussa 1990. Taimet istutti Mhy:n metsuri. Maapohjana hyvämultainen pelto, rinnettä ja aurinkoinen paikka.

  Lue lisää
 2. Kaavoitus on merkittävää julkisen vallan käyttöä

  Kaavoitus on merkittävää julkisen vallan käyttöä

  Valtakunnallinen

  Metsätalousmaasta valtaosa on yksityisessä omistuksessa. On vahvasti oletettavaa, että kunnallinen maankäytön suunnittelu kaavoituksen keinoin kohdistuu yksityiselle maalle.

 3. Mäntymetsä

  MTK:n metsäpoliittiset ilmastokeinot tarjoavat konkretiaa hiilinielukeskusteluun – Monipuoliset panostukset metsiin kannattavat

  Valtakunnallinen

  MTK julkaisi tammikuussa metsäpoliittiset ilmastokeinonsa. Värikäs hiilinielukeskustelu on noussut vaalikevään alla valtakunnalliseksi pääpuheenaiheeksi ja keskustelu jatkuu pitkään vaalien jälkeen. ”Hakkuiden rajoittamiselle varsinkaan yksityismetsissä ei ole perusteita. Kaikkien vastuulla on kuitenkin metsänhoidon laatuloikka”, valtakunnallisilla yhteismetsäpäivillä puhunut MTK:n metsäjohtaja Marko Mäki-Hakola korosti.

2023 © Metsänhoitoyhdistykset