Mhy Roineelta löytyy pienempää kalustoa ensiharvennuksille

roine

Metsänhoitoyhdistyksemme korjuupalvelun pienemmät harvennusketjut ovat olleet erittäin pidettyä ja toivottuja varsinkin ensiharvennuskohteille. Tällä hetkellä Mhy Roineen korjuupalvelutyömailla työskentelee kolme pienempää hakkuu- ja ajokonetta.

Talvisissa keleissä Rautajärvellä, kuuluu koneen rauhallista työskentelyääntä. Pikku Sampolla metsiä kasvukuntoon urakoiva Ari Patteri on aloittanut juuri hakkuut Mhy:n korjuupalvelutyömaalla. Kyseessä on 1992 istutettujen peltokuvioiden ensiharvennus. Puustosta puolet on kuusta ja puolet koivua.

30 vuotias metsä on kasvanut ensiharvennusmittoihin ja kaipasi ensiharvennusta. (Kuva: Raine Sumioinen)

Tämän alueen metsät ovat Ari Patterille tuttuja, sillä hän on näissä metsissä töissä jo seitsemättä kertaa. Ensimmäiset työmaat Ari hakkasikin jo aikoinaan harverilla.

Hakkuissa tehdään monimuotoisuutta lisääviä tekopökkelöitä. (Kuva: Raine Sumioinen)

Metsäasiantuntija Raine Sumioinen oli tyytyväinen Patterin työjälkeen. Raine oli myös tyytyväinen hakkuun ajankohtaan, sillä hoidettu puusto on järeytynyt parhaimmillaan yli 20 cm läpimittoihin.

'' Seurailimme metsänomistajan kanssa tämän kuvion tilannetta jo useamman vuoden ajan ja nyt päätettiin, että aika on sopiva ensiharvennukselle. Poistettavat rungot ovat riittävän järeitä, jotta puista kertyy tuottoa maanomistajalle ja työkohde on nyt myös yrittäjälle kannattava tehdä, kertoo Sumioinen ''.

Parhaimmillaan kuuset olivat läpimitaltaan yli 20 cm. (Kuva: Raine Sumoinen)
Metsänomistaja Markku Kouhia (oik). oli tyytyväinen saadessaan Ari Patterin harventamaan metsäänsä. (Kuva: Raine Sumioinen)

Pienemmille harvennuskoneille on ollut vuosien ajan kysyntää ja siihen olemme pyrkineet omalta osaltamme tuomaan ratkaisuja. On myös erittäin tärkeää on, että kuljettajat ovat rautaisia ammattilaisia ja näin meillä on onneksemme ollut.

Kysy meidän metsäasiantuntijoiltamme lisää puukaupasta ja pienemmistä koneista. Korjuupalvelukohteita suunnitellaan parhaillaan kevään ja kesän korjuisiin. Lue lisää korjuupalvelusta: https://www.mhy.fi/roine/puukauppa/puunkorjuu

Yhteystietomme löydät tästä: https://www.mhy.fi/roine/yhteystiedot/henkilohaku

Ajankohtaista

 1. Kangasalan toimistomme muutti Lentolaan

  Kangasalan toimistomme muutti Lentolaan

  Roine

  Kangasalan toimistomme muutti marraskuun alussa Lentolantielle.

  Lue lisää
 2. Viivi Järvinen palvelee metsänomistajia Kangasalla

  Viivi Järvinen palvelee metsänomistajia Kangasalla

  Roine

 3. Liisa Hurskainen aloitti Pälkäneen metsäasiantuntijana

  Liisa Hurskainen aloitti Pälkäneen metsäasiantuntijana

  Roine

  Lentopalloilijana tunnettu Liisa Hurskainen on Pälkäneen uusi metsäasiantuntijamme. Positiivisen ja reippaan Liisan toimialueena on Pälkäneen länsipuoli. Liisa on vuonna 2019 valmistunut metsätalousinsinööri (Amk) ja hän on työskennellyt aiemmin muun muassa Lukella tutkimusinsinöörinä.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset