Taimikot kuntoon- Taimikonhoito kampanja 2024

pyha-kala

Me Metsänhoitoyhdistys Pyhä-Kalassa autamme metsänomistajaa kaikissa metsäomaisuuden hoitoon liittyvissä asioissa. Olennaisena osana siihen kuuluun taimikonhoito.

Saha-arvontaan osallistuminen

Kaikki vuoden 2024 aikana vähintään yhden hehtaarin taimikonhoitoa tehneet tai teettäneet metsänomistajat pääsevät osallistumaan saha-arvontaan. Tehty taimikonhoitotyö ilmoitetaan metsänhoitoyhdistykselle viimeistään 31.12.2024 mennessä. Metsänhoitoyhdistys hoitaa Metka- työn osalta raportoinnin metsäkeskuskelle.

Taimikonhoito on tärkeä osa hyvää metsänhoitoa

Taimikonhoidolla säädellään puulajisuhteita ja taimikon tiheyttä ja työn tavoitteena parantaa puuston kasvuedellytyksiä. Laadukkaasti toteutettuna taimikonhoito varmistaa tulevien hakkuiden kannattavuuden ja huomioi monimuotoisuuden, riistan ja vesiensuojelun sekä vahvistaa puustoasi kestämään paremmin ilmastonmuutoksen tuomia uhkia. Lue lisätietoa taimikonhoidosta ja Hyvän metsänhoidon suosituksista.

Ota yhteyttä jos tarvitset metsurin töihin

Mikäli tarvitset tekijää taimikonhoitokohteellesi tai haluat tarkistaa löytyykö metsästäsi hoidon tarpeessa olevaa taimikkoa, ota yhteyttä metsäasiantuntijaasi. Autamme myös Metka- tukiasioissa.

Ajankohtaista

  1. Kevät on puukaupan ja metsänhoidon valmistelun aikaa- puukauppa jatkunut normaalisti lakoista huolimatta

    Kevät on puukaupan ja metsänhoidon valmistelun aikaa- puukauppa jatkunut normaalisti lakoista huolimatta

    Pyhä-Kala

    Puulla on kysyntää ja se mahdollistaa investoinnit metsänhoitoon myös taimikonhoitojen ja nuoren metsän kunnostuksen osalta.

    Lue lisää
  2. Kevään lannoituskampanja

    Kevään lannoituskampanja

    Pyhä-Kala

    Terveyslannoituksen ja kasvatuslannoituksen kohde ja oikea lannoite kannattaa valita huolella,, jotta paras hyöty saavutetaan.

  3. Hyödynnä jäsenyyden edut – käytä metsäammattilaista apuna puukaupassa

    Hyödynnä jäsenyyden edut – käytä metsäammattilaista apuna puukaupassa

    Pyhä-Kala

    Mhy:n paikallisen puukauppatilanteen tieto ja pitkäaikainen katkonnan seuranta kannattaa hyödyntää heti seuraavassa puukaupassa!

2024 © Metsänhoitoyhdistykset