Muista jättää metsäveroilmoitus ajoissa, tilaa mhy:n metsäveropalvelu

pyha-kala

Tarvitsetko apua metsäveroilmoituksen tekemisessä? Metsäveroilmoituksen laatiminen ei ole koskaan ollut näin helppoa kuin Metsäveropalvelumme avulla. Asiantuntijamme laativat sekä metsätalouden veroilmoituksen että arvonlisäveroilmoituksen. Sinulle palvelu on helppo valinta ja metsäverotus tulee hoidettua ajallaan ja oikein.

Kolme hyvää syytä tilata veropalvelumme

1. Asiantuntijamme avulla metsäveroilmoitus tulee täytetyksi oikein.
Miten puukauppatulot ilmoitetaan ja mitkä kulut ovat vähennyskelpoisia metsäverotuksessa? Menovarausten tekeminen, metsävähennyspohjan käyttäminen tai erilaisten vähennysten kirjaaminen voivat joskus aiheuttaa metsänomistajalle päänvaivaa.

2. Metsäveropalvelumme käyttäminen on helppoa.
Varaa vain palveluaikasi ja toimita tositteet sekä muistiinpanosi asiantuntijallemme. Täytämme metsävero- ja arvonlisäveroilmoituksen eli ilmoituksen oma-aloitteisista veroista puolestasi. Sinun ei tarvitse käyttää aikaasi veroasioiden opetteluun tai mieleen palauttamiseen.

3. Veroilmoitus lähetetään suoraan verottajalle.
Voimme tarvittaessa myös lähettää veroilmoituksen asiakkaan puolesta sähköisesti verottajalle. Tämä on erityisen kätevää kuolinpesille ja yhtymille.

Soita ja sovi > metsäasiantuntijasi kanssa

Kerää viime vuoden metsäverotukseen liittyvät dokumentit, matkapäiväkirja, yhteenvedot puukaupoista sekä kopio edellisestä veroilmoituksesta.

Vinkki: metsäverotuksen vähennyksiin kuluiksi käy monenlaisia metsätalouteen liittyviä kuluja kuten mhy:n jäsenmaksu, jalkineet metsäkäyttöön, tapaturmavakuutus tai onkivapa.

Vinkki: matkakuluihin voit kirjata myös ne matkat, jotka on tehty esimerkiksi metsään liittyvään koulutustilaisuuteen tai käyntiin mhy:n toimistolla.

Lisätietoa ja tärkeät päivämäärät

 • Metsätalouden veroilmoitus (lomake 2C) on palautettava viimeistään 29.2.2024. Jos harjoitat myös maataloutta tai elinkeinotoimintaa, jätä ilmoitus verottajalle viimeistään 2.4.2024.
 • Arvonlisäverot ilmoitetaan ja maksetaan viimeistään 29.2.2024.
 • Verohallinnolta ei enää postiteta paperilomaketta 2C eikä kausiveroilmoitusta. Saat nämä lomakkeet tarvittaessa omalta metsäasiantuntijaltasi

Mhy Pyhä-Kalan metsäveroillat klo 18 tiistai 30.1. Nivala ja tiistai 6.2. Oulainen

Lataa maksuton metsänomistajan vero-opas >>
Täytä lomake ja saat oppaan maksutta sähköpostiisi.

Ajankohtaista

 1. Haapajärven metsäpalveluissa henkilövaihdos

  Haapajärven metsäpalveluissa henkilövaihdos

  Pyhä-Kala

  Metsäasiantuntija Marko Ahola siirtyy Reisjärveltä Haapajärvelle 1.3. alkaen metsäasiantuntija Unto Kanasen jäädessä eläkkeelle.

  Lue lisää
 2. Pohjois-Pohjanmaan puukauppavuosi näyttää hyvältä

  Pohjois-Pohjanmaan puukauppavuosi näyttää hyvältä

  Pyhä-Kala

  Pohjois- Suomen puulle on kysyntää. Puukaupan teossa hyvä suunnittelu, puukaupan kilpailutus ja paikallisen tilanteen tuntevan asiantuntijan apu ovat oiva apu metsänomistajalähtöiseen puukauppaan.

 3. Metsämatka

  Metsänhoitoyhdistysten yhteinen metsäopintomatka Puolaan 23.-27.9.2024.

  Pyhä-Kala

  Metsänhoitoyhdistys Pyhä-Kalan, Siikalakeuden, Haapavesi-Kärsämäen ja Keskipohjan yhteinen metsämatka Puolaan

2024 © Metsänhoitoyhdistykset