Mhy Pyhä-Kala jatkaa lannoituspalvelun myyntiä normaalisti

10.11.2021

Maaseudulla on puhututtanut lannoitteiden hinnannousu ja onpa ollut esillä jopa välivuoden pitäminen metsänlannoituksissa. Hinnan nousun takia lannoitusmäärä tulleekin ensi vuonna kokonaisuutena valtakunnallisesti tarkasteltuna vähenemään.

Mhy Pyhä-Kala jatkaa lannoituspalvelua aivan normaalisti ja hyvin maltillisella ja metsätaloudessa kannattavalla hintatasolla. Meillä kemialliset lannoitteet on ostettu varastoon elokuussa, jolloin lannoitteen hinta oli vielä siedettävä. Meillä on varastossa kemiallisia lantoja yli 1000 hehtaarin levitysalalle. Tuhkatuotteissa maailmanlaajuinen lannoitteiden hinnannousu ei paljoa näy ja kemialliset lannatkin saimme hankittua siten, että metsänlannoitusten hinnat nousivat vuodelle 2022 vain 30–40 euroa hehtaarilta. Näin lannoitusten kannattavuus on edelleen hyvällä tasolla, kertoo Mhy Pyhä-Kalan lannoitusasiantuntija Markku Mämmelä.

Mhy Pyhä-Kalan metsänlannoitusmäärä vuonna 2021 oli kemiallisten lantojen osalta noin 1700 ha ja tuhkalannoitusten osalta noin 800 ha. Tämän lisäksi möimme yli 100 000 taimelle istutuksen yhteydessä laitettavaa ArGrow-lannoitetta. Pyhä-Kalan toimialueella kemiallisten lantojen levitysmäärä tullee vuonna 2022 laskemaan 200–300 hehtaaria kuluvan vuoden määristä. Lannoitteiden hinta tullee keväälläkin olemaan vielä kannattavuusrajan yläpuolella, jolloin emme lisämääriä voi enää hankkia. Myytävää kuitenkin riittää tällä hetkellä vielä hyvin Mämmelä kertoo.

Valikoimassa on edelleen metsän NP, metsäsalpietari, borea ja Ecolanin tuhkatuotteet. Edelleen valikoimasta löytyy myös boorin drone-levitys, joka oli meillä tämän kesän suosikki.

Tällä hetkellä olemme keskeyttäneet kemiallisten lannoitteiden myynnin säkkitavarana, koska haluamme säästää lannoitteet kokonaispakettina levityksen kanssa myytäväksi jäsenillemme.