Metsänhoitoyhdistysten monipuolinen OmaMetsä avattu

15.3.2021

Uusia palveluja otetaan käyttöön vaiheittain
Metsänhoitoyhdistysten jäsenilleen tarjoama sähköinen verkkopalvelu OmaMetsä on avattu. OmaMetsä on metsänomistajien uusi sähköinen palvelukanava, jossa metsänomistaja voi hallinnoida metsäomaisuuttaan helposti ja pitää yhteyttä omaan metsäasiantuntijaan. Tavoitteena on metsänomistajan monipuolisin ja kattavin verkkopalvelu.

Tutustu metsänomistajan sähköisiin palveluihin webinaarissa ke 17.3. klo 17:00

- Palvelua voi verrata esimerkiksi vakuutusyhtiöiden omiin asiointikanaviin verkossa. Lisäksi tämä on ainutlaatuinen sen suhteen, ettei palvelun käyttäjä sitoudu vain yhteen toimijaan, kuvaa Juha Laitinen. Hän toimii hankkeen projektipäällikkönä ja Metsänhoitoyhdistysten palvelu Oy:n kehityspäällikkönä.
- Moni metsänomistaja on tottunut käyttämään sähköisiä palveluja ja tämä vastaa erityisesti heidän tarpeisiinsa. Mutta metsänhoitoyhdistyksissä palvellaan henkilökohtaisesti edelleen myös joka toimistolla, hän muistuttaa.

Alkuvaiheessa näkee metsänsä tiedot
OmaMetsä otetaan käyttöön kaikissa metsänhoitoyhdistyksissä kevään aikana. Metsänomistaja pystyy ottamaan palvelun käyttöön heti ja tutustumaan oman metsänsä tietoihin.
Alkuvaiheessa palvelusta löytyy oman metsän Metsään.fi -metsävaratiedot, jotka täydentyvät myöhemmin oman metsänhoitoyhdistyksen hallussa olevan metsäsuunnitelman tiedoilla.

Uusia ominaisuuksia päivittyy jatkuvasti
Verkkopalvelu kehittyy jatkuvasti lähivuosina, mutta erityisesti vuoden 2021 aikana kun uusia ominaisuuksia otetaan käyttöön. Ensimmäisen vuoden aikana saadaan kattavasti myyntiin, sopimusten hallintaan ja viestintään liittyviä ominaisuuksia.
Myöhemmin palvelusta löytyy myös laskutukseen, verotukseen, sopimuksiin ja mm. hiilitaseeseen liittyviä asioita. Kaikki ominaisuudet tulevat metsänhoitoyhdistysten jäsenten käyttöön.
- Vuoden kuluttua tarjolla on jo runsaasti metsänomistajaa palvelevia toimintoja, kuten mobiilisovellus, asiakirjojen sähköinen arkisto, sähköiset allekirjoitukset sekä valtuutukset.

Yhteydenpidosta on tehty helppoa
Palvelussa on korostettu yhteydenpidon merkitystä. Palvelun kautta voi hankkia esimerkiksi taimikonhoitopalvelun tai käynnistää puukaupan. Viestin voi laittaa hyvin matalalla kynnyksellä ja sitä helpottaa vuoden lopulla käyttöön saatava mobiilisovellus.
Metsänomistaja voi merkitä omia paikkojaan kartalle ja lähettää kuvaviestin esimerkiksi tuulenkaadoista omalle metsäasiantuntijalleen.

OmaMetsästä löydät:

  • Metsätilasi tiedot
  • Puustotiedot
  • Arvion puuston arvosta
  • Peruskartan ja metsätilan ilmakuvan
  • Puun hintatiedot
  • Ajankohtaisia blogeja

Tutustu OmaMetsä-verkkopalveluun osoitteessa:
www.mhy.fi/omametsa

Ota palvelu käyttöön:
1. Mene osoitteeseen www.omametsä.fi
2. Uusi käyttäjä luo tunnuksen ja hyväksyy käyttöehdot.
3. Rekisteröidy sähköpostilla ja luo salasana (min. 8 merkkiä)
4. Saat vahvistuskoodin sähköpostiin. Kirjaa koodi palveluun.
5. Ensimmäisellä kerralla tehdään vahva tunnistautuminen (pankkitunnukset tai mobiilivarmenne). Henkilötunnuksen avulla ladataan henkilö- ja tilatiedot. Samalla voi päivittää mahdolliset muutokset henkilötietoihin.

Lisätietoja:
Juha Laitinen, puh. 0400 298 601
kehityspäällikkö, Metsänhoitoyhdistysten palvelu MHYP Oy
OmaMetsä-hankkeen projektipäällikkö