Metsänhoitoyhdistysten yhteinen metsäopintomatka Puolaan 23.-27.9.2024.

pyha-kala

Metsämatka

Tulossa mielenkiintoinen metsämatka Puolaan! Tällä kahden kaupungin matkalla näet Tatra-vuoriston Kansallispuiston Zakopanesta käsin, ja  Niepolomicen metsiä Krakovasta käsin. Paikallinen metsäpiiri kertoo Puolan metsistä, niiden hoidosta ja käytöstä. Metsäretkien aikana nautitaan puolalaisia nuotioaterioita, ja kaupungeissa pääsee tyutustumaan moderniin puolalaiseen elämänmenoon. Matkalla on mukana erittäin kokenut Puola-asiantuntija, jolta kuulette paljon mielenkiintoisia tarinoita sekä faktaa nyky-Puolasta.

Matkan järjestää KonTiki Tours yhteistyössä Pyhä-Kalan, Haapavesi-Kärsämäen, Siikalakeuden ja Keskipohjan Metsänhoitoyhdistysten  kanssa.

Lue lisää yhteisestä matkastamme ja tarkempi ohjelma Puolan metsämatka

24.9. tiistai | Tatran Kansallispuisto, metsäkierros
Puolalainen runsas aamiainen jonka jäkeen tutustumme kansallispuiston hoitoon ja monimuotoisuuteen. Kansallispuisto käsittää myös yksityisiä metsäaloja, joiden omistajia tapaamme.
Päivän päätteeksi vuoristolaisravintolassa illallinen.

25.9. keskiviikko | Kasprowy – vuori, Krakova
Lähdemme zakopanelaisoppaamme kanssa tutustumaan vuoristomaisemiin. Kasprowy -vuoren huipulle matka tehdään gondolihisseillä, joista on hyvät näkymät vuoriseudun metsiin. Metsät ovat kuntoutuneet sosialistisen ajan katastrofaalisesta tilasta. Jos meitä oikein onnestaa, saatamme nähdä karhun tai muita eläimiä vuoren rinteellä!

26.9. torstai | Niepolomicen metsäpiiri ja perinteikäs illanvietto
Niepolomicessa sijaitsee Puolan kuninkaiden metsästyslinna, ja vierailemme Niepolomicen metsäpiirin tiloissa. jossa saamme kuulla Puolan metsistä, niiden hoidosta ja käytöstä. Metsänmyynti tapahtuu netissä!Meille esitellään piirin metsiä ja retken aikana tarjoillaan metsäinen nuotioateria. Jos hyvin käy, saatamme myös nähdä visenttejä!
Krakovassa läksiäisillallinen Jama Michalikan tunnelmallisessa ravintolassa.

27.9 perjantai | kotimatka
Aamiaisen jälkeen on vielä vapaata aikaa. Helsinki Vantaalle saavumme kello 21.50. Jatkolento Ouluun.

Puolan Zakopane

Ajankohtaista

 1. Haapajärven metsäpalveluissa henkilövaihdos

  Haapajärven metsäpalveluissa henkilövaihdos

  Pyhä-Kala

  Metsäasiantuntija Marko Ahola siirtyy Reisjärveltä Haapajärvelle 1.3. alkaen metsäasiantuntija Unto Kanasen jäädessä eläkkeelle.

  Lue lisää
 2. Pohjois-Pohjanmaan puukauppavuosi näyttää hyvältä

  Pohjois-Pohjanmaan puukauppavuosi näyttää hyvältä

  Pyhä-Kala

  Pohjois- Suomen puulle on kysyntää. Puukaupan teossa hyvä suunnittelu, puukaupan kilpailutus ja paikallisen tilanteen tuntevan asiantuntijan apu ovat oiva apu metsänomistajalähtöiseen puukauppaan.

 3. Muista jättää metsäveroilmoitus ajoissa, tilaa mhy:n metsäveropalvelu

  Muista jättää metsäveroilmoitus ajoissa, tilaa mhy:n metsäveropalvelu

  Pyhä-Kala

  Käytä metsäverotuksen asiantuntemuksemme hyödyksesi ja tilaa metsäveropalvelu metsäasiantuntijaltasi

2024 © Metsänhoitoyhdistykset