Jäsenmaksuasioissa puhelut ruuhkautuneet!

02.3.2021

Suurin osa jäsenistämme on saanut jäsenmaksulaskunsa. Juuri nyt ei kannata soittaa jäsenmaksuasioiden korjaamisen vuoksi vaan jos on virhe, laita sähköposti eija.malinen@mhy.fi Mahdolliset virheet korjataan saapumisjärjestyksessä. Yksi sähköposti riittää.

 

Jäsenmaksujärjestelmä uudistui vuoden alusta ja OIVA -jäsenportaaliin yhdistettiin metsänhoitoyhdistysten ja MTK -yhdistysten jäsentiedot.

Valitettavasti jäsentietojen yhdistäminen ja tietojärjestelmäuudistus ei kaikilta osin ole kuitenkaan onnistunut täydellisesti.

Laskulla oikea summa, mutta jokin muu virhe
Mikäli maksettava summa ja jäsennumero ovat oikein, mutta joltain muulta osin laskulla on pienempää virhettä, pyydämme odottamaan muutaman viikon ennen yhteydenottoanne. Korjaillaan noita virheitä sitten rauhassa, kunhan pahimmat ongelmat laskuilla on saatu korjattua.

Jäsenkortilla virheellinen nimi
Ongelmia on etenkin yhtymien kohdalla, yhdistettyjen jäsenyyksien kohdalla sekä jäsenillä, jotka ovat sekä mhy:n että MTK:n jäseniä.
Laskun mukana tulevalla jäsenkortilla saattaa olla virheellinen nimi. Tästä huolimatta jäsenmaksu kirjautuu maksettaessa oikein ja oikealle jäsenyydelle laskun viitenumeron mukaisesti. Tarvittaessa jäsenkortin tietoja voidaan myöhemmin korjailla, mutta tällä hetkellä mahdollisuutta uuden kortin tulostukseen ei ole.

Metsäpinta-ala poikkeaa
Laskulla ilmoitetut Mhy:n ja MTK:n jäsenyyksien metsäpinta-alat poikkeavat toisistaan monissa tapauksissa. Mhy:n jäsenmaksu veloitetaan mhy:n kohdalla ilmoitetun metsäalan mukaan. Mikäli mhy:n metsäpinta-ala poikkeaa todellisesta ja se vaikuttaa maksuluokkaan, ota sähköpostilla eija.malinen@mhy.fi yhteyttä, niin saat uuden laskun. Älä maksa saamasi laskun tiedoilla pienempää tai suurempaa summaa.

Alla näet jäsenmaksulaskulta puuttuneen laskuerittelyn. Jäsenmaksu on kokonaisuudessaan metsäverotuksessa vähentämiskelpoinen ja ilmoitetaan metsätalouden 2C -verolomakkeella.

Jäsenkortilla nimen ja metsänhoitoyhdistyksen nimen alla oleva 152 -alkuinen numerosarja on Mhy Pyhä-Kalan jäsennumero. Kannatusjäsenmaksut saapuvat hieman myöhemmin.

Jos jäsenmaksulaskullasi on virheellistä tietoa, pyydämme, että otat ensisijaisesti yhteyttä sähköpostilla eija.malinen@mhy.fi. Vaihtoehtoinen numero on 08420047.

Pyydämme myös, että mikäli maksettava summa ja jäsennumero ovat oikein, mutta joltain muulta osin laskulla on pienempää virhettä, maltatte odottaa muutaman viikon ennen yhteydenottoanne. Korjaillaan noita virheitä sitten rauhassa, kunhan pahimmat ongelmat laskuilla on saatu korjattua. Jäsenlaskutuksen haasteista huolimatta tästä on tulossa taas hyvä metsävuosi.

Metsänhoitoyhdistys on aidosti metsänomistajan puolella - niin myötä kuin vastamäessäkin!