Ensimmäiset uudistuneet jäsenlaskut postista jo tänään

26.2.2021

Maamme metsänhoitoyhdistykset ja tuottajayhdistykset ovat ottaneet käyttöön yhteistyössä MTK;n kanssa Oiva- jäsenmaksurekisterin. Metsänhoitoyhdistys Pyhä-Kalan jäsenet tulevat saamaan uudistuneen jäsenlaskun.

Lasku näyttää uudenlaiselta, mikä muuttuu

Jäsenmaksun maksutiedot (tilinumero ja vastaanottaja) ovat muuttuneet ja kaikki maksut maksetaan omalla viitteellä tälle keräilytilille. Vanhat omassa verkkopankissa talletetut maksutiedot on nyt syytä päivittää uudistetuilla tiedoilla. 

Aiemmin metsänhoitoyhdistyksen jäsenet ovat maksaneet metsänhoitoyhdistyksen jäsenmaksua, jonka jälkeen metsänhoitoyhdistykset ovat tilittäneet edunvalvontamaksun osuuden MTK:lle. Nyt järjestöuudistuksessa nämä kaksi maksua eritellään metsänomistajalle avoimuuden takaamiseksi.

Merkittävä muutos on myös se, että mikäli olet useamman metsänhoitoyhdistyksen jäsen, saat vain yhden jäsenlaskun ja -kortin. Myös edunvalvontamaksun maksat vain kerran. Mikäli olet lisäksi paikallisen MTK:n tuottajayhdistyksen jäsen, myös tuottajapuolen jäsenmaksu kerätään samalla laskulla. Metsänomistajan edunvalvontamaksu vuonna 2021 on 12 – 18 euroa siten, että perusosa on 12 euroa ja metsien tuottokykyyn perustuva osa 0 – 6 euroa porrastettuna siten, että Etelä-Suomessa se on 6 €, Pohjois-Suomessa 3 € ja Lapissa 0 €.

Mahdolliset laskussa olevat virheet korjataan

Jos uudistuneessa jäsenlaskussa on virheitä, ota yhteyttä ensisijaisesti puhelimella 044 5780329. Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla eija.malinen@mhy.fi. Vaihtoehtoinen numero on 08420047Käsittelemme muutokset saapumisjärjestyksessä. 

Mhy-jäsenmaksulla ja edunvalvontamaksulla puolustamme metsänomistajien oikeuksia niin paikallisesti, maakunnallisesti, kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Tätä ei muilta metsäpalvelujen tarjoajilta saa. Teemme metsänomistajien hyväksi mm. vaikuttajaviestintää, metsäasiantuntijoiden koulutusta sekä tarjoamme erityisosaamisen niin puukauppa-, luonnonhoito- kuin kaavoitusasioissa. Tämä työ rahoitetaan edunvalvontamaksulla.

10 hyvää syytä olla jäsen

  1. Henkilökohtainen metsäasiantuntija
  2. Kilpailutettujen puukauppojen katkota ja hintatiedot
  3. OmaMetsä – uusi verkkopalvelu metsäomaisuuden hallintaan
  4. Metsäselain – sähköinen metsäsuunnitelma älypuhelimille ja tableteille
  5. Laadukkaat metsäpalvelut jäsenhintaan
  6. PEFC-sertifiointi
  7. Mhy:n jäsenlehti ja uutiskirje
  8. Maaseudun Tulevaisuuden metsänumerot 4krt/vuosi
  9. Metsänomistajatilaisuudet ja koulutukset
  10. Vaikutamme poliittiseen päätöksentekoon – Olemme aidosti metsänomistajan puolella