Pyhä-Kalan Yhteismetsä

Yhteismetsä toiminnassa

2019 perustettu ja alkuvuodesta toimintansa aloittanut Yhteismetsä Pyhä-Kalan toiminta on täydessä vauhdissa. Metsänviljelytöitä, tarpeellisia taimikonhoitotöitä sekä hakkuita on toteutettu. Tavoitteena on saada yhteismetsä täyteen tuottoon mahdollisimman nopeasti.

Yhteismetsä Pyhä-Kala on yhdistyksen toimialueen ensimmäinen ns vapaa yhteismetsä, johon kuka tahansa Mhy Pyhä-Kalan alueen metsänomistaja voi päästä osakkaaksi. Yhteismetsän osakaskunta kokoontui maaliskuussa,  jolloin päätettiin laajentumisesta ja annettiin halukkaille mahdollisuus päästä mukaan yhteismetsän helppoon, verotuksellisesti keveään ja tehokkaaseen omistukseen.

Yhteismetsä tuo osakkaille  suurmetsätalouden etuja ja verotuksen taso on selkeästi yksityisen metsänomistajan verotusta keveämpi, sillä yhteismetsien verokanta laski  vuoden 2017 alusta 26,5 prosenttiin.
Metsänhoitoyhdistys Pyhä-Kala on mukana hankkeessa sekä toimijana että osakkaana. Metsänhoitoyhdistyksen ollessa mukana yhteismetsästä tulee turvallinen ja ostajista riippumaton vahva toimija. Suurmetsätalouden edut puukaupassa, suunnitelmallinen metsänhoito ja keveämpi verotus luovat toimintamallista houkuttelevan vaihtoehdon perinteiselle metsänomistukselle.

Yhteismetsän kotisivu http://www.pyha-kalanyhteismetsa.fi/ 

Lisätietoja: Kenttäpäällikkö Jussi Rissanen p. 050 321 9480 tai sähköpostilla jussi.rissanen@mhy.fi

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2024 © Metsänhoitoyhdistykset