Yhteismetsä Pyhä-Kala

Yhteismetsä Pyhä-Kalan perustava kokous tammikuussa

Metsänhoitoyhdistys Pyhä-Kalan alueelle suunniteltu ns vapaa yhteismetsä on siirtynyt siihen vaiheeseen, että metsäsuunnitelmat on laadittu mahdollisille osakkaiksi lähteville. Tiedot on siirretty maanmittauslaitokselle ja metsäarvioiden ja osuuksien laskenta valmistunee jouluun mennessä.

Osakkuudesta kiinnostuksensa ilmaisseet ja laskennassa mukana olleet metsänomistajat kutsutaan yhteismetsän perustavaan kokoukseen tammikuussa. Alustava varaus kokouksen ajankohdaksi on keskiviikko 24.1.2018. Ajankohta ja paikka tarkentuvat vuoden vaihteen tienoilla ja informoimme siitä ensi tilassa henkilökohtaisella kirjeellä.

Yhteismetsä perustamisen jälkeen uuden yhteismetsän osakkaat aikanaan päättävät milloin uusia osakkaita voidaan taas ottaa. Yhteismetsä tuo osakkaille  suurmetsätalouden etuja ja verotuksen taso on selkeästi yksityisen metsänomistajan verotusta keveämpi, sillä yhteismetsien verokanta laski  vuoden 2017 alusta 26,5 prosenttiin.
Metsänhoitoyhdistys Pyhä-Kala on mukana hankkeessa sekä toimijana että osakkaana. Metsänhoitoyhdistyksen ollessa mukana yhteismetsästä tulee turvallinen ja ostajista riippumaton vahva toimija. Suurmetsätalouden edut puukaupassa, suunnitelmallinen metsänhoito ja keveämpi verotus luovat toimintamallista houkuttelevan vaihtoehdon perinteiselle metsänomistukselle.

Lisätietoja: Kenttäpäällikkö Jussi Rissanen p. 050 321 9480 tai sähköpostilla jussi.rissanen@mhy.fi