Pyhä-KalaMetsän lannoitus

hinta määräytyy lannoitelajin ja -määrän perusteella
hinta määräytyy lannoitelajin ja -määrän perusteella

Metsän lannoitus on huippusijoitus metsänomistajalle!

Mhy Pyhä-Kala toteuttaa vuosittain koko toimialuettaan koskevan edullisemman yhteishankkeen joko lento- tai maalevityksenä. Lannoitteet hankitaan yhteishankintana ja metsänhoitoyhdistys valvoo ja toteuttaa hankkeet. Metsänlannoituskulut saa vähentää kokonaisuudessaan myyntitulojen verotuksessa. Seuraava lannoituskierros totetutetaan kesäkuussa 2020. Ota yhteyttä omaan metsäasiantuntijaasi ja kysy lisää!

Suometsien terveyslannoitukset ovat tällä alueella aivan välttämättömiä, sillä ravinnepuutokset aiheuttavat vuosittain arviolta 6-9 miljoonan euron kasvutappiot alueemme metsänomistajille. Ravinnepuutoksista pahasti kärsiviä alueita on Kala- ja Pyhäjokilaaksoissa arviolta 60.000 ha ja nämä alueet lannoittamalla on saatavissa arviolta liki 200.000 kuutiometrin vuotuinen lisäkasvu. 

Katso video helikopterilannoituksesta
ja toinen lannoitusvideo

Metsälannoitusohjelma

 

 

 

Metsänlannoituksella vauhditat puuston kasvua 

Puuston nopeampi kasvu aikaistaa sekä harvennuksia että päätehakkuuta – ja samalla näistä saatavia tuloja. Lannoitus vauhdittaa puuston kasvua 6–10 vuoden ajan ja tuo 12–20 m3/ha lisää puuta. Lannoituksella voidaan myös korjata maaperän ravinne-epätasapainoa, jolloin kasvu palautuu. Osa harvennushakkuun tuotosta kannattaa sijoittaa muutaman vuoden kuluttua takaisin metsään ja lannoittaa. 

Metsänhoitoyhdistyksen metsänlannoitus toteutetaan yhteislannoituksena, jolloin kustannukset pysyvät kurissa. Neuvomme sinua sopivan lannoituskohteen ja lannoitteen valinnassa. Suunnittelemme ja hoidamme lannoitukset keskitetysti helikopteri- tai maalevityksenä. Sinun ei tarvitse huolehtia lannoitteiden tilaamisesta, oikeista levitysmääristä tai lannoitteen laadusta. Ota yhteyttä meihin ja me hoidamme sen jälkeen kaiken muun!

Lannoituskohteeksi parhaiten sopivat havupuuvaltaiset sekä nuoret että varttuneet kasvatusmetsät. Katso lisätietoja lannoituksesta videolta. Ja lue miksi lannoittaminen kannattaa täältä>>

Kunnostusojitus palauttaa metsäsi kasvukuntoon

Kunnostusojitus on tarpeen, kun vanhojen ojitusalueiden ojat ovat menneet tukkoon, eivätkä ne enää johda vettä metsästä pois. Kunnostusojituksessa ojat perataan auki, jotta metsän vesitalous saadaan kuntoon. Kysy metsäneuvojaltasi, onko metsätilasi sijaintialueella suunnitteilla yhteisiä ojitushankkeita. Yhteishankkeet laskevat yksikkökustannuksia.

Valtion myöntämää Kemera -tukea saa myös ojitetun alueen kunnostamiseen.                                                                                                                                                                        Ojitetun alueen kunnostus voi tarkoittaa:

  • ojien perkausta
  • täydennysojitusta
  • vesiensuojelutyötä
  • ojitusalueeseen liittyvää piennartie tekoa

Ojitushankkeiden yhteydessä hoidamme myös metsässä tarvittavat hoitotyöt, kuten harvennushakkuut ja lannoituksen. Näin saat metsäsi kerralla tuottamaan.

Kunnostusojituksen yhteydessä on tärkeää huomioida myös vesien suojelu. Katso tästä video, millaisilla toimenpiteillä vesien suojelua huomioidaan metsätaloudessa.

Vesiensuojelurakenteet suunnitellaan ja rakenteet ratkaistaan tapauskohtaisesti.

Tilaa palvelu tai ota yhteyttä

Haluan tilata palvelun
Haluan ottaa yhteyttä
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt rekisteriselosteemme
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt rekisteriselosteemme