Riistaveden uusi Metsäasiantuntija Hemmo Nikkonen esittäytyy

08.11.2017

Tervehdys

Olen Hemmo Nikkonen uusi Metsäasiantuntija Riistaveden alueella. Metsänhoitoyhdistyksessä aloitin työt marraskuussa 2017 ja tulen jatkamaan eläkkeelle jäävän Arto Heikkisen paikalla.

Työhistoriaani on aikaisemmin kuulunut Valtakunnan metsien inventointia ympäri Suomen ja ennen yhdistykseen siirtymistä toimin asiakasvastaavana Otso Metsäpalveluilla. Suomen metsiä inventoitaessa tuli kyllä nähtyä, jos jonkinlaisia metsiköitä. Oli hyvin hoidettua ja sitten vähän vähemmän hoidettuja. Näiden ero on kyllä melkoinen puuston kasvussa ja tuottavuudessa. Kyllä se vaan tekee ihmeitä oikea-aikainen taimikonhoito ja harvennushakkuut!

Vastapainona työnteolle harrastan kaikenlaista liikuntaa, pääasiassa lenkkeilyä ja sulkapalloa. Talvella aina mahdollisuuksien mukaan vauhtia haen laskettelurinteiltä. Kesäiltoina puolestaan rauhaa ja hiljaisuutta löydän uistelun merkeissä Unnukan järveltä. Heinäkuussa syntynyt esikoinen tosin hivenen laittaa kapuloita rattaisiin harrastusten osalta, mutta tytön kanssa touhutessa akut latautuvat seuraavaan työpäivään vähintään yhtä nopeasti.

Työt Mhy:ssä aloitan innolla ja motivaatiota puhkuen. Me varmasti monen kanssa tullaan näkemään ja keskustelemaan tulevana vuonna. Laitetaan yhdessä metsät kuntoon!