Pidetään työt metsissä käynnissä

19.3.2020

Pidetään työt metsissä käynnissä

Suomi elää metsästä nyt ja jatkossa ja metsäsektorin toimivuus on kansantalouden tukijalka. Me työllistämme ja luomme ostovoimaa maakuntiin sekä panostamalla puukauppaan pidämme kansantalouden pyörät pyörimässä.

Juuri nyt olemme ennen näkemättömän yhteiskunnallisen tilanteen keskellä, emmekä tiedä kuinka pitkä tästä tulee. Poikkeusolot ja talouden epävarmuus näkyvät ensimmäisenä yrittäjien työllisyydessä. Me metsänhoitoyhdistykset olemme merkittävä alueellinen työllistäjä. Pyrimme nyt kaikin keinoin työllistämään urakoitsijoitamme ja metsäasiantuntijamme etsivät jatkuvasti uusia työmaita metsureille, maanmuokkaajille ja puunkorjuuketjuille.

Metsäsektorin yritysten lomautusriskin hälventäminen onnistuu parhaiten, kun metsissä pyörii puukauppa ja hoitotyöt mahdollisimman normaalisti koronaviruksesta huolimatta. Metsässä työskennellään yksin eikä siellä koronavirus leviä.

Metsänomistajilta toivomme aktiivista panostusta puukauppaan ja metsänhoitoon. 600 000 metsänomistajaa voivat nyt omalta osaltaan tehdä paljon sen eteen, että yhteiskunnan pyörät pyörivät ja tästä poikkeustilanteesta noustaan mahdollisimman vähillä vaurioilla. Metsissä on satojentuhansien hehtaarien hoito- ja harvennusrästejä. Kemera-varojakin on hyvin käytettävissä. Puukauppatulotkin tulevat monelle tarpeeseen, kun tulot käyvät muualta epävarmaksi.

 

Metsäteollisuudelta toivomme reilua hinnoittelua ja yhteiskuntavastuullista toimintaa, niin että yhdessä kansakuntana selviämme näistä haastavista ajoista.

Haluamme vedota, että nyt mahdollisimman moni metsänomistaja lähestyisi oman metsänhoitoyhdistyksen neuvojaa puhelimitse tai sähköpostilla (etunimi.sukunimi@mhy.fi), jotta metsureille ja koneyrittäjille olisi tulevana kasvukautena töitä ja jotta tarpeettomilta lomautuksilta vältyttäisiin.

Lisätietoja: Johtaja Pekka Sahlman Mhy Pohjois-Savo puh 0400 378286, pekka.sahlman@mhy.fi