Mhy Pohjois-Savon valtuuston piti syyskokouksensa

pohjois-savo

Mhy Pohjois-Savon valtuusto kokoontui syyskokoukseen ja jouluruokailuun Kuopion Iso-Valkeiselle. Kokouksessaan valtuusto asetti askelmerkit toimikautensa viimeiselle vuodelle, sillä ensi vuoden lopulla pidetään jälleen metsänhoitoyhdistysten valtuustovaalit.

Jäsenmaksu ennallaan, tuttu puheenjohtajisto hoitaa hommat loppuun.

Valtuusto päätti yhdistyksen jäsenmaksuksi varsinaiselle jäsenelle (luonnollinen henkilö, yhtymä, puolisot yhdessä, kuolinpesä, yhteisö tai yhteisetuus) 95 euroa per jäsen, joka koostuu Mhy:n jäsenmaksusta 72 € sekä MTK valtuuskunnan päättämästä edunvalvontamaksusta 23 €. Yhteisomistaja- ja kannatusjäsenten osalta maksu on 50 €/jäsen. Liittymismaksua Mhy Pohjois-Savoon ei ole.

Valtuusto valitsee joka toinen vuosi keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. 15.12.2022 tehdyn päätöksen mukaisesti toimikauden loppuun puheenjohtajana toimii Paula Rissanen Tuusniemeltä ja varapuheenjohtajana Katja Laitinen Keiteleeltä. Vuosi sitten valtuuston tekemän päätöksen mukaan Mhy:n hallituksessa jatkavat toimikauden loppuun saakka Vauhkonen Mikko, Voutilainen Jorma, Helminen Satu, Karkkonen Veijo, Lukkarinen Antti ja Snellman Juho.

Toimintasuunnitelmassa korostuivat METKA, jäsenpalvelut ja vaalit

Valtuuston hyväksi syyskokouksessaan myös toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2024. Metsätalouden uusi kannustinjärjestelmä, METKA, antaa mahdollisuuden lisätä taimikoiden varhaisperkausten sekä terveyslannoitusten määrää. METKAssa tuki kaikkiin taimikonhoitotöihin on 200 €/ha, kun vanhassa Kemera-laissa tuki oli varhaisperkauksiin 160 €/ha. Terveyslannoitusten tuki on METKAssa 155 €/ha boorilannoituksiin ja 270 €/ha tuhkalannoituksiin.

Mhy:n ja MTK:n digitaaliset jäsenpalvelut, MTK:n Oiva ja Mhy:n OmaMetsä ottavat myös kehitysaskeleita jatkuvasti. Molempien palveluiden markkinointiin satsataan, jotta useampi jäsen ottaa palvelut käyttöönsä. Palveista halutaan tehdä tärkeitä viestintä ja vuorovaikutuskanavia jäsenten suuntaan.

Syksyllä 2024 järjestetään Mhy:n valtuustovaalit. Toimintasuunnitelmassa Mhy:n tavoitteeksi on saada vaaleihin ehdolle vähintään 40 henkilöä. Ehdolle voivat asettua kaikki Mhy Pohjois-Savon jäsenet.

Kalenterimerkinnät jäsentapahtumista!

Toimintasuunnitelmassa lyötiin myös lukkoon tärkeimmät jäsentapahtumat vuodelle 2024. Suosittu kevätretkipäivä on 26. huhtikuuta. Kohde tarkentuu talven aikana, jolloin myös ilmoittautuminen retkelle avataan. Lisäksi järjestetään tuttuun tapaan metsäpäivät alkusyksystä eripuolilla toimialuettamme. 11.9. Siilinjärvellä, 12.9. Vesannolla ja 13.9. Riistavedellä. Metsäpäivien teemoina ovat mm. METKA ja metsien lannoitus.

Oman metsän tiedot löytää näppärimmin OmaMetsästä!

Mhy Pohjois-Savon valtuusto toivottaa kaikille oikein rauhallista Joulun aikaa ja hyvää uutta vuotta!

Ajankohtaista

 1. Metsänomistaja matka Irlantiin!

  Pohjois-Savo

  Lue lisää
 2. Kesän 2024 harjoitteluhaku on nyt auki!

  Pohjois-Savo

 3. Mhy Pohjois-Savon kevätretki Partaharjulle!

  Mhy Pohjois-Savon kevätretki Partaharjulle!

  Pohjois-Savo

2024 © Metsänhoitoyhdistykset