Lähde metsä- ja luontomatkalle Schwarzwaldiin Saksaan!

21.12.2018

MHY Pohjois-Savon metsä- ja luontomatka Saksan Schwarzwaldiin

 8.-13.4.2019

Schwarzwald on metsäinen vuorijono Lounais-Saksassa, Baden-Württembergin osavaltiossa. Alueen korkein huippu on Feldberg (1 493 metriä). Vuoristo on saanut nimensä alueella yleisten havupuiden tummasta väristä. Freiburgin kunta, jonne matkamme suuntautuu, on yksi suurimmista metsänomistajista Saksan liittotasavallassa. Metsän, viinin ja gootin kaupunkia ympäröi vihreä rengas. Metsämatkamme aikana tutustumme alueen metsien monikäyttöön ja hallinnointiin. Ohjelmassa on myös mukavaa yhdessäoloa, iloista iltaohjelmaa ja herkullista paikallista ruokaa schwarzwaldilaiseen tapaan

Matkaohjelma

 

(pienet muutokset aikatauluun pidätetään)

8.4.2019 maanantai │ matkustuspäivä, tilavierailu Ringlihof

Kokoontuminen Kuopion lentoasemalla, josta lähtö Finnairin lento Helsinkiin kello 06.00 – 07.00 ja Helsingistä Zürichiin kello 07.55 – 09.45.

Suomalainen, kokenut metsämatkaoppaamme Anne Lappi on meitä vastassa lentokentällä. Ensimmäisenä ajamme Heinehof-luomutilalle, jossa nautimme maittavan lounaan. Seuraavaksi ohjelmassamme Ringlihof-tilavierailu. Tutustumme tilaan ja saamme maistella tilan omia vuohenmaidosta tehtyjä juustoja. Vierailun jälkeen suuntaamme Freiburgiin, jossa majoitumme Mercure Freiburg am Münster hotelliimme. Ilta vapaata.

9.4.2018 tiistai | metsäkeskus, uusiutuva energia

Hotellin aamiaisen jälkeen suuntaamme bussilla paikalliseen metsäkeskukseen. Tutustumme metsänjohtajan johdolla lähimetsään. Kuulemme yleisesti alueesta, metsäteollisuudesta, yksityisestä pienmetsänomistajuudesta, ekologiasta, puun energiankäytöstä ja alueella järjestettävistä opintomatkoista. Vuosi 2011 oli kansainvälinen metsävuosi. Saksassa perustettiin foorumi ”Metsien kulttuuriperintö”. Freiburgin alueen metsät ovat yhtenä jäsenenä foorumissa.

Nautimme lounaan ravintola Hofgut Sternenissä, jonka jälkeen vuorossa on uusiutuva energia -kierros. Iltapäivällä tutustumme käkikello- ja lasinvalmistuskauppoihin. Ilta vapaata.

10.4.2019 keskiviikko | Freiburg

Aamiaisen jälkeen MHY-ajankohtais-info hotellissa. Infon jälkeen teemme oppaan johdolla kaupunkikävelyn Freiburgissa. Tutustumme kaupungin keskustaan ja keskeisimpiin nähtävyyksiin. Ajamme pikkujunalla ylös Schlossbergille. Dattler-ravintolassa nautimme yhteisen lounaan ja nautimme sieltä avautuvasta kaupunkimaisemasta. Lounaan jälkeen halukkaat voivat kävellä oppaan kanssa metsän läpi ylös "linnavuoren" huipulle ja nousta näköalatorniin ihailemaan maisemia. Ilta vapaata.

11.4.2019 torstai | Feldberg, luonnonpuisto ja Titisee

Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Schwarzwaldin korkeinta vuorta Feldbergia ja tutustumme Etelä-Schwarzwaldin luonnonpuistoon, joka on yksi Saksan suurimpia, www.naturpark-suedschwarzwald.de/en. Alue on hyvä esimerkki siitä, miten luonnonsuojelu, maatalous, metsätalous ja matkailu toimivat sulassa sovussa. Saamme esittelyn Luontotalossa ja tutustumme lähimetsään metsänhoitajan johdolla. Tämän jälkeen jatkamme bussilla Titiseelle, syömme yhteisen lounaan järven rannalla. Lounaan jälkeen mahdollisuus tehdä ostoksia, esimerkiksi Schwarzwald-kinkkua ja muita paikallisia tuotteita sekä matkamuistoja.

12.4.2019 perjantai | vapaata, viininmaistelu ja päätösillallinen

Päivä aikaa tutustua Freiburgiin omatoimisesti, käydä torilla, ostoksilla, tutkimassa tarkemmin nähtävyyksiä ja nauttimassa kaupungin tunnelmasta. Illansuussa lähdemme hotellilta kävellen pääaukiolle, jossa tuomiokirkon vieressä sijaitsevassa Alte Wachessa maistelemme paikallisia badenilaisia viinejä. Viinimaistelun jälkeen siirrymme päätösillalliselle Saksan vanhimpaan ravintolaan Zum Roten Bären'iin.

13.4.2019 lauantai │ kotimatka

Aamiaisen jälkeen pakkaamme matkalaukut bussiin ja suuntaamme kohti Zürichin lentokenttää, josta Finnairin lento Helsinkin kautta Kuopioon kello 10.55 – 14.35 ja 16.30 – 17.30

Antoisa metsämatkamme on ohi. Hyvää matkaa kotiin!

Lennot

AY376 maanantai 8.4.2019 Kuopio Helsinki kello 06.00 – 07.00

AY1511 maanantai 8.4.2019 Helsinki – Zürich kello 07.55 – 09.45

AY1512 lauantai 13.4.2019 Zürich – Helsinki kello 10.55-14.35

AY369 lauantai 13.4.2019 Helsinki – Kuopio kello 16.30 – 17.30

Majoitus

Mercure Freiburg am Münster***

https://www.accorhotels.com/de/hotel-0492-mercure-hotel-freiburg-am-muenster/index.shtml

Mukava, lyhyen matkan päässä vanhasta kaupungista sijaitseva hotelli, jossa on 115 huonetta.

Kaikissa huoneissa on ilmastointi, televisio, puhelin, wc / kylpy ja langaton nettiyhteys.  

Matkan ajankohta                          8. – 13.4.2019, maanantai – lauantai

Matkan kokonaishinta                   1640€ / hlö, kun ryhmässä on minimi 20 lähtijää
 

Matkan alustavaan hintaan sisältyy

 • Finnairin lennot Kuopio – Helsinki – Zürich – Helsinki –
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa
 • hotelliaamiaiset
 • ohjelman mukaiset kuljetukset
 • ohjelman mukaiset vierailut sisäänpääsyineen
 • ohjelman mukaiset ruokailut; 4 x lounas, 1 x illallinen
 • suomalaisen matkanjohtajan palvelut

 

Lisämaksusta              

 • yhden hengen huone 315€/hlö. Ilman huonekaveria matkustavan on varattava yhden hengen huone.
 • ruokajuomat
 • muut palvelut

  Ilmoittautumiset   30.1. mennessä          
  Verkkokaupassa www.kontiki.fi Sähköpostitse ilmoittautumiset@kontiki.fi Puhelimitse 09-466 300

Maksuehto                      Ennakkomaksu 300€/hlö,

Loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua.

 

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.                                                                                                                                                                                                                                           

Hinnat perustuvat 08.11.2018 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20.
 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.
 

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.
 

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/