Koko Suomessa metsänhoitoyhdistyksen jäsenmaksun on maksanut 65 % metsänomistajista

26.5.2015

Metsänhoitoyhdistysten jäsenmaksun on maksanut tällä hetkellä 65 % metsänomistajista. Eroamisestaan on ilmoittanut 6 % ja vähän alle 30 % ei ole vielä päättänyt haluaako jatkaa jäsenenä, kertoo metsänhoitoyhdistyksille jäsenyysasioista tehty kysely. Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Savon osalta jäsenmaksun on maksanut 57 %, 9 % on ilmoittanut eroavansa metsänhoitoyhdistyksestä ja 34 % miettii vielä jäsenyyttään.

Metsäpinta-alan mukaan tarkasteltuna yhdistysten jäsenyys kattaa tällä hetkellä noin 80 %. Eronneissa tai maksunsa maksamattomissa tiloissa on siis keskimääräistä enemmän pieniä tiloja.

Jäsenyyden kannalta tärkeimmäksi asioiksi on arvioitu maksuton neuvonta, Mhy:n jäsenhintaiset palvelut sekä sertifiointi.

Valtakunnallisesti toteutettuun MHYP:n tekemään kyselyyn vastasi 68 metsänhoitoyhdistystä 80:stä.

 

Niille metsänomistajille, jotka eivät ole maksaneet jäsenmaksuaan eivätkä ilmoittaneet eroavansa, lähetetään muistutus kirjeellä. Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Savossa maksumuistutusten postitus on käynnissä.

Metsänhoitoyhdistyksen jäsenyys on luonnollisesti vapaaehtoista ja nekin metsänomistajat, jotka eivät ole jäseniä, voivat käyttää laaja-alaista metsänomistamiseen liittyvää palvelutarjontaamme.

 

Jäsen saa meiltä kuitenkin enemmän!

 

Jäsenetuihin kuuluu mm. puukaupoissa olennaisen tärkeä metsäsertifiointi ilmaiseksi, alennuksia metsänhoitoyhdistyksen palveluista ja tuotteista, maksutonta neuvontaa, tiedotusta ja tilaisuuksia sekä lisäksi runsaasti MTK:n ja useiden kumppaneidemme tarjoamia jäsenetuja. Jäsenyyden ansiosta saatavien etujen arvo on rahallisesti huomattava. Jäsenetuja mietittäessä lähtökohtanamme on ollut, että jäsenyys aidosti kannattaa!