Joulukuusikätköilyä Pohjois-Savossa

08.12.2014

Joulukuusikätköilyä metsänhoitoyhdistyksissä 13.12.2014

Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Savo on mukana valtakunnallisessa joulukuusigeokätköilyssä. Metsänhoitoyhdistykset järjestävät geokätköilyä mukaillen joulun alla tempauksen jossa voi epävirallisesta geokätköstä löytää joulukuusen. Kuusikätköily järjestetään valtakunnallisesti nyt toista kertaa.

joulukuusi tai -kuuset löytyvät koordinaattien osoittamasta paikasta lauantaiaamuna 13.12. Paikalle ensimmäisenä ehtinyt saa pitää kuusen löytöpalkkiona. Kuusen lisäksi kätköpaikassa on kätköpurkki, jossa on lokivihko, johon toivomme kaikkien paikan löytäneiden kirjaavan käyntinsä. Purkissa on yllätys vielä muutamalle ilman kuusta jääneelle.

Tällä tempauksella metsänhoitoyhdistykset haluavat toivottaa kaikille hyvää joulua ja kiinnittää huomiota siihen, että joulukuusen hakeminen metsästä ei kuulu jokamiehen oikeuksiin. Poikkeuksen tekevät nämä joulukuusikätköilyssä löytyvät kuuset, jotka on merkiksi koristeltu punaisella metsänhoitoyhdistys-kuitunauhalla. Kuusikätköt voivat sijaita yksityisten henkilöiden, kuntien tai valtion omistamilla mailla. Kätköjen etsijöiden tulee noudattaa jokamiehenoikeuksia ja -velvollisuuksia ja toimia häiriötä tai vahinkoa aiheuttamatta.

Kuusikätköjen koordinaatit julkaistaan maakunnittain/alueittain jaoteltuna lauantaina 13.12. noin klo 8 osoitteessa www.metsanomistajat.fi/joulukuuset sekä mukana olevien metsänhoitoyhdistysten sivuilla Ajankohtaista -valikossa. Sivujen päivittymisessä voi olla viivettä, joten aivan tarkkaa julkaisuaikaa emme voi luvata.

Metsänhoitoyhdistysten kotisivut sijaitsevat osoitteessa www.metsanomistajat.fi tai www.mhy.fi Etusivulta pääsee haun kautta kaikkien metsänhoitoyhdistysten omille sivuille.

Tervetuloa mukaan kuusikätköilemään!