Joulukuusikätköilyä 10.12.2016

01.12.2016

Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Savo on mukana järjestämässä perinteistä joulukuusikätköilyä taas lauantaina 10.12.2016

 

Metsänhoitoyhdistykset järjestävät perinteisen valtakunnallisen Joulukuusikätköilyn lauantaina 10.12. Kuusikätköily toteutetaan geokätköilyä mukaillen noin 40 yhdistyksen alueella ympäri maan.

Metsänhoitoyhdistysten joulukuusigeokätköilyssä joulukuusi tai -kuuset löytyvät koordinaattien osoittamasta paikasta lauantaiaamuna 10.12. Paikalle ensimmäisenä ehtinyt saa pitää kuusen löytöpalkkiona. Kuusen lisäksi kätköpaikassa on kätköpurkki, jossa on lokivihko, johon toivomme kaikkien paikan löytäneiden kirjaavan käyntinsä.

Kuusikätköilyllä metsänhoitoyhdistys Pohjois-Savo haluavaa toivottaa kaikille hyvää joulua ja muistuttaa, että joulukuusen hakeminen metsästä ei kuulu jokamiehen oikeuksiin. Poikkeuksen tekevät nämä joulukuusikätköilyssä löytyvät kuuset, jotka on merkiksi koristeltu punaisella metsänhoitoyhdistys-kuitunauhalla.

Kuusikätköt voivat sijaita yksityisten henkilöiden, kuntien tai valtion omistamilla mailla tai piha-alueilla. Kätköjen etsijöiden tulee noudattaa jokamiehenoikeuksia ja -velvollisuuksia ja toimia häiriötä tai vahinkoa aiheuttamatta.

 

Kuusikätköjen koordinaatit julkaistaan lauantaina 10.12. noin klo 8 osoitteessa www.mhy.fi/joulukuuset sekä metsänhoitoyhdistys Pohjois-Savon facebookissa.

 

Lisätietoja: Juha Huttunen puh.0400-72527 juha.huttunen@mhy.fi