Arto Kosunen on Vuoden Kymppi!

31.10.2017

MTK:n metsäjohtokunta on valinnut Vuoden Kympiksi 2017 Mhy Pohjois-Savon kenttäpäällikön Arto Kosusen. Palkinto luovutettiin tänään 31.10. metsävaltuuskunnan kokouksessa Espoossa.

Vuoden Kymppi on metsävaltuuskunnan tunnustuspalkinto, joka myönnetään joka toinen vuosi ansioituneelle metsänhoitoyhdistykselle ja joka toinen vuosi toimihenkilölle. Valinnassa korostetaan erityisesti ansioita metsänomistajien etujen ajamisessa sekä metsänomistajaorganisaation jäsenten ja muiden metsänomistajien palvelussa. Valinnassa otettiin huomioon myös metsänhoitoyhdistyksen ja toimihenkilön itsensä saama asiakaspalaute.

Arto Kosunen aloitti työnsä metsänhoitoyhdistyksissä 1987, kun hänet valittiin Karttulan metsänhoitoyhdistyksen toiminnanjohtajaksi. Kosusella on ollut suuri rooli Pohjois-Savon metsänhoitoyhdistyskentän rakennemuutokseen vaikuttamisessa ja sen edesauttamisessa. Ennen nykyistä tehtäväänsä Mhy Pohjois-Savon kenttäpäällikkönä, hän toimi Mhy Sisä-Savon toiminnanjohtajana.

Kosusen valinnassa ovat painaneet yllä mainittujen kriteereiden lisäksi hänen uudistumiskykynsä metsänhoitoyhdistyksissä tapahtuneiden muutosten rytmissä, yksityiskohtien ja isompien kokonaisuuksien tasapainoinen hallinta, auttavaisuus sekä kokemus useista erilaisista toimihenkilötehtävistä.  – Arto on aktiivisesti ja itsenäisesti kehittänyt osaamistaan ja kouluttautunut vahvaksi metsätilojen kiinteistövälityksen ja sukupolvenvaihdosten asiantuntijaksi. Tuolla saralla Kosunen on yksi Suomen ammattitaitoisimmista ja pätevimmistä metsätoimihenkilöistä, kertoo Mhy Pohjois-Savon johtaja Pekka Sahlman.

– Vaikka tunnustus on tänä vuonna kohdennettu henkilökohtaisesti, on se huomionosoitus myös koko Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Savolle aktiivisesta ja monipuolisesta toiminnasta metsänomistajien palvelussa ja edunvalvonnassa, toteaa Arto Kosunen saamastaan tunnustuksesta.

Vuoden Kymppi valitaan esitysten perusteella, joita ovat saaneet jättää metsänomistajat ja metsänhoitoyhdistysten sekä MTK:n edustajat. Kuopion Karttulassa asuva Kosunen keräsi esityksiä kaikista ryhmistä.

 

Lisätietoja:

Metsäjohtokunnan sihteeri Anna-Rosa Asikainen puh. 040 920 9858

Vuoden Kymppi Arto Kosunen puh. 0400 725 293