Pohjois-SavoPuun hinta

Tällä sivulla julkaisemme kuukausittain MTK:n metsälinjan tutkimuspäällikkö Erno Järvisen puumarkkinakatsauksen. Katsauksen alta löydät kuvaajan tämänhetkisestä puun hinnasta. Puun hinta -kuvaajissa on esitelty valtakunnallinen keskihinta ja hakkuumäärä kaikilla hakkutavoilla mänty- ja kuusitukin osalta. 

Paikkakuntakohtaiset puun hinnat mhy:n jäsenille MTK:n jäsenverkossa

Lisää tietoja puun hinnasta puutavaralajeittain ja alueittain löydät MTK:n jäsenverkosta. Pääset katsomaan tarkkoja puukaupparaportteja reksiteröitymällä jäsenverkon käyttäjäksi. Voit rekisteröityä sähköpostiosoitteellasi osoitteessa: www.mtk.fi/rekisteroidy.

Puumarkkinakatsaus huhtikuu 2019

Kevättalven puun tarjonta on ollut kysyntää suurempaa – katse metsänhoitotöihin

Puukaupan vauhti on viime viikkoina rauhoittunut, mutta kokonaisuudessaan yksityismetsien puukauppa on yhä vuoden 2018 alkua hieman edellä. Huhtikuun puoliväliin mennessä yksityismetsistä oli myyty puuta kolmisen prosenttia viime vuoden vastaavaa ajankohtaa enemmän. Tammi-helmikuussa puuta Suomen metsistä korjattiin edelleen ennätystahtia. Hakkuiden ja puukauppavauhdin perusteella puun ostajien sekä pystyvarastot että katkotun puun varastot ovat jatkaneet kasvamistaan.

Viime viikkojen laskeva puun hintakehitys osoittaa, että puun tarjonta on ollut kysyntää suurempaa. Valtakunnallisesti havutukkien keskikantohinta uudistushakkuilla on laskenut viime syksystä lähtien viidestä kuuteen euroa. Myös kuitupuulla koko maan keskihinnat ovat olleet laskussa. Alueellisesti kantohintojen lasku on saattanut olla vieläkin voimakkaampaa.

Lue koko puumarkkinakatsaus täällä >> 

Päivitettyjä tilastoja puumarkkinoilta ja metsäteollisuudesta sekä myös viimeisimmät Luken ja PTT:n ennusteet löytyvät täältä
Metsänhoitoyhdistysten valtakirjakauppojen hintatilastot löytyvät täältä (edellyttää kirjautumista)
Luonnonvarakeskuksen puukaupan viikkotilastot ovat selattavissa täältä 

Puutavaralajien hintakehitys

Mänty- ja kuusitukin ostomäärät ja hinnat 2018/2018. Klikkaamalla kuvaa saat sen koko näytön tilaan. Päivitetty 4/19.

Puukauppojen hinta- ja määrätiedot huhtikuu 2019

Lisää tietoja puun hinnasta puutavaralajeittain ja alueittain löydät mtk.fi -jäsensivuilta. Pääset katsomaan tarkkoja puukaupparaportteja kirjautumalla sisään sähköpostiosoitteellasi. 

Näin kirjaudut sivustolle
Jotta pääset kirjautumaan sivustolle, ensimmäisellä kertaa on rekisteröidyttävä sivuston käyttäjäksi. Voit rekisteröityä sähköpostiosoitteellasi osoitteessa: www.mtk.fi/rekisteroidy
Kun olet lisännyt sivulla pyydettyyn kenttään sähköpostiosoitteesi, sinulle tulee kyseiseen sähköpostiin varmistusviesti. Viestissä olevasta linkistä pääset viimeistelemään rekisteröitymisen. Jatkossa pääset kirjautumaan suoraan Kirjaudu-napista käyttäen tunnuksenasi sähköpostiosoitettasi ja salasanana sitä, minkä luot rekisteröitymisen yhteydessä.

Rekisteröityminen edellyttää, että sähköpostisosoitteesi on tiedossa jäsenrekisterissämme. Jos sähköpostiosoite ei ole tiedossamme, sinut ohjataan lomakkeella ilmoittamaan osoitteesi meille.

Tilaa palvelu tai ota yhteyttä

Haluan tilata palvelun
Haluan ottaa yhteyttä
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt rekisteriselosteemme
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt rekisteriselosteemme