Taimikot kuntoon - voit voittaa sähköpyörän tai kylpylälahjakortin

13.1.2020

Raivataan tilaa metsäsi arvon kasvulle! Tiesitkö, että hoidettu taimikko tuottaa 5 000 euroa hehtaarilta hoitamatonta taimikkoa enemmän metsän kiertoaikana? Metsäasiantuntija kartoittaa taimikoidesi hoitotarpeen ja järjestää ammattimetsurimme töihin. Ota yhteyttä omaan metsäasiantuntijaasi tai tilaa verkkokaupastamme pk.mhy.fi!

 

 

 

 

Hoidamme taimikkosi kuntoonTaimikko vaatii hoitoa, jotta se kehittyy taloudellista turvaa tuovaksi nuoreksi kasvatusmetsäksi. Metsänhoitoyhdistyksen palveluksessa on ammattitaitoisia metsureita, jotka raivaavat ja harventavat taimikkosi kasvukuntoon. 

Miksi taimikkoa pitää hoitaa? 5 syytä tilata taimikonhoito

  1. Taimet tarvitsevat kasvaakseen vettä, ravinteita ja tilaa. Raivaamalla tilaa taimelle, kilpailu elinolosuhteista vähenee. Silloin taimi pysyy parhaassa kasvuvauhdissa.
  2. Taimi kasvaa latvan vuosikasvaimesta. Liian tiheä kasvusto piiskaa toinen toistaan ja samalla vuosikasvain voi vaurioitu. Poikkimennyt vuosikasvain ei kasva. Ja samalla menetetään kymmeniä senttejä kasvussa.
  3. Hyvässä kasvukyvyssä oleva taimi on terve ja elinvoimainen. Kun sen ei tarvitse stressaantua muiden kanssa kilpailusta, se pystyy torjumaan myös ympäristöstä tulevia uhkia, kuten sienitauteja, paremmin. Taimikonhoidolla edistät metsäsi terveyttä ja vastustuskykyä.
  4. Kun kaikki kolme edellä esitettyä asiaa on kunnossa, taimi ottaa kasvupyrähdyksen ja venyy silmissä. Se saavuttaa nuoren kasvatusmetsän koon nopeammin ja ensiharvennus voidaan tehdä ajateltua aiemmin. Samalla metsänomistajan saama ensimmäinen puukauppatili aikaistuu.
  5. Mitä järeämmiksi ja pidemmiksi puut saa kasvamaan, sitä paksummalta näyttää metsänomistajan lompakko. Kun taimikonhoidossa pystyyn jätetty taimi saa suuremman määrän valoa, ravinteita, vettä ja tilaa, se järeytyy nopeammin. Tulos näkyy jo harvennuksia tehtäessä.

Taimikonhoito on osa kannattavaa metsänkasvatusta!

 

Kun tilaat taimikonhoitotyösi metsänhoitoyhdistykseltä 1.1.-31.5.2020, osallistut 2 hengen Holiday Clubin kylpylälahjakortin arvontaan. Lue lisää kampanjasta www.mhy.fi/taimikonhoito

Mhy Pohjois-Karjala arpoo LISÄKSI toimialueella tilauksen tehneiden kesken sähköpyörän!