Taas on tulossa hyvä metsävuosi - onnistumisen varmistaa Mhy:n jäsenyys!

02.3.2021

Suurin osa jäsenistämme on jo saanut jäsenmaksulaskunsa ja loppujenkin laskujen pitäisi tulla postin mukana loppuviikon aikana. Niissä on uudistuksen vuoksi virheitä, jonka vuoksi mm.  jäsenpuhelin on ruuhkautunut. Jos sait virheellisen laskun, niin lue tämä ensin. Mikäli laskun summa ja jäsennumero ovat kuitenkin oikein, pyydämme että odotatte muutaman viikon ennen yhteydenottoa. Väärällä nimellä tulleet kortit korjataan myöhemmin. 

Jäsenmaksujärjestelmä uudistui vuoden alusta ja OIVA -jäsenportaaliin yhdistettiin metsänhoitoyhdistysten ja MTK -yhdistysten jäsentiedot. Valitettavasti jäsentietojen yhdistäminen ja tietojärjestelmäuudistus ei kaikilta osin ole kuitenkaan onnistunut täydellisesti. Esimerkiksi osalle jäsenistä on tullut jäsenlaskut virheellisillä tiedoilla. Ongelmia on etenkin yhtymien kohdalla, yhdistettyjen jäsenyyksien kohdalla sekä jäsenillä, jotka ovat sekä Mhy:n, että MTK:n jäseniä. Laskun mukana tulevalla jäsenkortilla saattaa olla virheellinen nimi. Tästäkin huolimatta, jäsenmaksu kirjautuu maksettaessa oikein ja oikealle jäsenyydelle laskun viitenumeron mukaisesti. Tarvittaessa jäsenkortin tietoja voidaan myöhemmin korjailla.

Laskulla ilmoitetut Mhy:n ja MTK:n jäsenyyksien metsäpinta-alat poikkeavat toisistaan monissa tapauksissa. Mhy:n jäsenmaksu veloitetaan Mhy:n kohdalla ilmoitetun metsäalan mukaan. Mikäli mhy:n metsäpinta-ala poikkeaa todellisesta ja se vaikuttaa maksuluokkaan, ota yhteyttä, niin saat uuden laskun. Älä maksa saamasi laskun tiedoilla pienempää tai suurempaa summaa.

Jäsenmaksumme 78 tai 123 euroa

Jäsenmaksulaskulta puuttuu laskuerittely. Mhy Pohjois-Karjalan jäsenmaksut ovat alle 20 hehtaarin metsäpinta-aloilla 78 euroa ja 20 hehtaaria tai yli 123 euroa. Nämä summat ovat kokonaisuudessa metsäverotuksessa vähentämiskelpoisia ja ilmoitetaan metsätalouden 2C -verolomakkeella.

Jäsennumero on 139-alkuinen numero jäsenkortissa

Jäsenkortilla nimen ja metsänhoitoyhdistyksen nimen alla oleva 139 -alkuinen numerosarja on Mhy Pohjois-Karjalan jäsennumero. 

Yhteydenotto jos on korjattavia tietoja

Jos jäsenmaksulaskullasi on virheellistä tietoa, pyydämme, että otat ensisijaisesti yhteyttä sähköpostilla pohjois-karjala@mhy.fi tai suoraan omaan metsäasiantuntijaasi. Jäsenpuhelinpalvelumme 040 668 5778 palvelee, mutta on juuri nyt ruuhkautunut.

Pyydämme myös, että mikäli maksettava summa ja jäsennumero ovat oikein, mutta joltain muulta osin laskulla on pienempää virhettä, maltatte odottaa muutaman viikon ennen yhteydenottoanne. Korjaillaan noita virheitä sitten rauhassa, kunhan pahimmat ongelmat laskuilla on saatu korjattua. 

Kannatusjäsenmaksut

Kannatusjäsenmaksut saapuvat myöhemmin jäsenille. 

Jäsenlaskutuksen haasteista huolimatta tästä on tulossa taas hyvä metsävuosi. Metsänhoitoyhdistys on aidosti metsänomistajan puolella - niin myötä kuin vastamäessäkin!