Nauti metsästäsi ja pidä sen tiedot aina mukanasi metsäselaimen avulla

29.4.2020

Metsäselain on älypuhelinsovellus, jolla voit seurata metsäsuunnitelmaasi puhelimen ruudulta esimerkiksi metsäkäyntisi aikana. Metsäselaimen käyttöä varten tarvitset ajantasaisen metsäsuunnitelman, jonka kuviotiedot ovat metsänhoitoyhdistyksellä. Sovellus on jäsenillemme maksuton. Kysy lisää omalta metsäasiantuntijaltasi!

Metsäsuunnitelma on puhelimessasi

Älypuhelin on osoittautunut ylivoimaiseksi mobiililaiteeksi myös metsänomistajalle. Kun lataat Metsäselain-sovelluksen, näet metsäsuunnitelmasi tiedot puhelimeltasi vaikka samalla kun olet kävelyllä omassa metsässäsi. 

Metsänhoitoyhdistys Pirkanmaan Mikko Eskola oli kehittämässä yli tuhannen metsäammattilaisen ja yli 10 000 metsänomistajan lataamaa Metsäselain-sovellusta. Tässä hänen vinkkejään Metsäselaimen käyttöön: 

  • Maastokäyntejä varten ei tarvitse enää tulostaa erikseen papereita, kun kartat löytyvät suoraan taskusta ja puhelimelta. 
  • GPS-paikannuksen ansiosta voi metsässä keskittyä varsinaiseen työhön, kun ei tarvitse käyttää aikaa suunnistamiseen kompassin ja paperikarttojen kanssa.
  • Akun loppumiseen kannattaa varautua autolaturilla, jolla virtaa saa ladattua automatkan aikana. Puhelimen joutuu muutenkin lataamaan vähintään kerran päivässä ja puhelimen virrankulutusta voi säätää. 
  • Oman alueen kartat voi ladata etukäteen kun on hyvien verkkoyhteyksien varrella. Sovellus toimii maastossa ilman verkkoyhteyttäkin, eikä GPS-paikannin tarvitse verkkoa. 
  • Karttaan voi tallettaa metsässä kulkemansa reitin ja tärkeät paikat, vaikkapa kantarellipaikat.