Mhy Pohjois-Karjalan valtuusto: Metsänomistajat ja edunvalvonta tärkeintä

18.12.2021

Mhy Pohjois-Karjalan valtuusto kokoontui syyskokoukseensa 14.12.2021. Kokouksessa käsiteltiin normaalit sääntömääräiset asiat, kuten tulevan vuoden toimintasuunnitelma ja budjetti sekä jäsenmaksut.

Edunvalvontaa ja puukauppaa

Metsänhoitoyhdistyksen strategia uudistettiin alkuvuodesta 2021 ja nyt toimintasuunnitelma laadittiinkin ensikertaa uuteen strategiaan pohjautuen. Toiminnassa korostuvat strategian tärkeät teemat, kuten metsänomistajien ja jäsenten entistäkin parempi palveleminen ja aktiivinen yhteydenpito, puukaupallinen edunvalvonta sekä paikallinen edunvalvonta esimerkiksi kaavoitus-, hirvi- ja tilakauppa-asioihin liittyen.

Metsänhoitoyhdistyksen toimintasuunnitelma ja strategia korostavat jäsenyyden merkitystä ja sen tuomaa lisäarvoa metsänomistajille. Edunvalvonta kaikilla tasoilla on aivan keskeinen osa toimintaamme. Metsänomistajien arjessa edunvalvonta on kaikkein konkreettisimmillaan juuri puukaupassa.

Tulevan vuoden aikana metsänhoitoyhdistyksen tytäryhtiö Karjalan Metsätilat Oy LKV kasvattaa omaa puunkorjuupalveluaan. Toimiva korjuupalvelu on metsänomistajien näkökulmasta sekä palvelua, että edunvalvontaa. Metsänhoitoyhdistyksen organisoimana korjuupalvelu tuo lisää kilpailua puumarkkinoille parantaen markkinoiden toimivuutta sekä metsänomistajien asemaa puukaupoissa.

Etua jäsenille

Metsänhoitoyhdistys tarjoaa edunvalvonnan lisäksi lähes kaikki mahdolliset metsään liittyvät palvelut. Palvelujamme käyttäneille jäsenille palautimme vuonna 2021 lähes puoli miljoonaa euroa jäsenalennusten muodossa. Jäsenalennuksen saa suoraan palvelun laskutuksen yhteydessä, joten nämä ”bonukset” tulevat metsänomistajan eduksi välittömästi laskulla, eikä vasta seuraavina vuosina tai seuraavissa puukaupoissa, kertoo Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalan johtaja Harri Välimäki.

Metsänhoitoyhdistyksen muita keskeisiä jäsenetuja ovat maksuton PEFC-metsäsertifiointi, metsäkäynnit, asiakaslehdet ja metsänomistajatapahtumat. Näiden hyötyjen lisäksi jäsenillemme on tarjolla runsaasti  valtakunnallisia jäsenetuja ja alennuksia moniin tunnettuihin kauppaliikkeisiin. Nämä edut löytyvät osoitteesta www.mtkhankinnat.fi

Valtuusto piti jäsenmaksut ennallaan

Mhy Pohjois-Karjalan jäsenmaksut säilyivät ennallaan. Jäsenmaksu on porrastettu kahteen luokkaan metsähehtaarien mukaan siten, että se on alle 20 hehtaaria metsää omistavilta jäseniltä 60 euroa ja 20 hehtaaria tai enemmän omistavilta 105 euroa. Jäsenmaksun lisäksi maksettavaksi tulee MTK:n edunvalvontamaksu 20 euroa. Kannattajajäsenten maksu säilyi ennallaan 30 eurossa. Kannattajajäseniä edunvalvontamaksu ei koske.

Uudet jäsenkortit lähetetään jäsenmaksulaskun yhteydessä helmi-maaliskuussa. Jäsenkorttia tarvitaan jäsenetuja käytettäessä.

Hallitus ja valtuuston puheenjohtajisto jatkavat

Yhdistyksen sääntöjen mukaan sekä valtuuston puheenjohtajiston, että hallituksen toimikausi on kaksi vuotta. Täten tällä kertaa ei tehty näihin liittyen henkilövalintoja. Valtuuston puheenjohtajana jatkaa Teuvo Maksimainen Ilomantsista ja varapuheenjohtajana Ville Kuivalainen Lieksasta.

Lisätiedot

Johtaja Harri Välimäki, p. 050 379 9112

Valtuuston puheenjohtaja Teuvo Maksimainen, p. 040 0332302