Mhy Pohjois-Karjalan valtuusto: Edunvalvonta entistä tärkeämpää

pohjois-karjala

Mhy Pohjois-Karjalan valtuusto kokoontui syyskokoukseensa 9.12.2022. Kokouksessa käsiteltiin normaalit sääntömääräiset asiat, kuten tulevan vuoden toimintasuunnitelma ja budjetti sekä jäsenmaksut.

Edunvalvontaa ja puukauppaa
Metsänhoitoyhdistyksen toiminnassa tulevana vuonna korostuvat metsänomistajien ja jäsenten entistäkin parempi palveleminen ja aktiivinen yhteydenpito, aktiivinen puukauppa sekä paikallinen edunvalvonta esimerkiksi kaavoitus-, hirvi- sekä puu- ja tilakauppa-asioihin liittyen.

Tulevan vuoden aikana metsänhoitoyhdistyksen tytäryhtiö Karjalan Metsätilat Oy LKV kasvattaa edelleen omaa puunostoaan toiminimellä Karjalan Puukaupat. Karjalan Puukauppojen vahva rooli puukaupassa on metsänomistajien näkökulmasta sekä palvelua, että edunvalvontaa.  Hyvä korjuujälki, tarkka puun ottaminen talteen korjuussa sekä yleensä varsin nopea korjuuaika ovat ehdottomasti metsänomistajan etu. Metsänhoitoyhdistyksen eli metsänomistajien oma puunosto tuo täten lisää kilpailua puumarkkinoille parantaen markkinoiden toimivuutta sekä metsänomistajien asemaa puukaupoissa.

Etua jäsenille
Metsänhoitoyhdistys tarjoaa puukaupan ja edunvalvonnan lisäksi lähes kaikki mahdolliset metsään liittyvät palvelut. Palvelujamme käyttäneille jäsenille palautamme vuonna 2022 yli puoli miljoonaa euroa jäsenalennusten muodossa. Jäsenalennuksen saat suoraan palvelujemme laskutuksen yhteydessä, joten nämä ”bonukset” tulevat jäsentemme eduksi välittömästi laskulla, eikä vasta seuraavina vuosina tai seuraavissa puukaupoissa, kertoo Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalan johtaja Harri Välimäki.

Metsänhoitoyhdistyksen muita keskeisiä jäsenetuja ovat maksuton PEFC-metsäsertifiointi, oma metsäasiantuntija, metsäkäynnit, maksuton puunmyyntisuunnitelma, asiakaslehdet ja metsänomistajatapahtumat sekä paikalliset jäsenalennukset yhteistyöyrityksissämme. Näiden hyötyjen lisäksi jäsenillemme on tarjolla runsaasti valtakunnallisia jäsenetuja ja alennuksia moniin tunnettuihin kauppaliikkeisiin kotiin ja vapaa-aikaan. Nämä edut löytyvät osoitteesta www.mtkhankinnat.fi

Jäsenmaksut 2023
Jäsenmaksu on porrastettu kahteen luokkaan metsähehtaarien mukaan siten, että se on alle 20 hehtaaria metsää omistavilta jäseniltä 81 euroa ja 20 hehtaaria tai enemmän omistavilta 126 euroa. Jäsenmaksut sisältävät edunvalvontamaksun 21 euroa. Kannattajajäsenten maksu säilyi ennallaan 30 eurossa. Kannattajajäseniä edunvalvontamaksu ei koske.

Jäsenmaksuposti saapuu jäsenille helmi-maaliskuussa. Jäsenkorttia tarvitaan jäsenetuja käytettäessä. Oman jäsenkortin saat myös sähköisenä Oiva-jäsenportaalista, jossa voit myös päivittää yhteystietojasi: oiva.crmieportal.com

Syyskokous valitsi valtuuston puheenjohtajiston ja hallituksen

Valtuuston puheenjohtajana jatkaa Teuvo Maksimainen Ilomantsista ja varapuheenjohtajana Ville Kuivalainen Lieksasta. Metsänhoitoyhdistyksen hallituksen kokoa päätettiin pienentää kymmenestä hengestä kahdeksaan. Hallituksen jäseniksi vahvistettiin Asikainen Pekka, Kuronen Mika, Nevalainen Jarmo, Otronen Päivikki, Piironen Kari, Ryynänen Timo, Timonen Jaana ja Vatanen Timo

Yhdistyksen sääntöjen mukaan sekä valtuuston puheenjohtajiston, että hallituksen toimikausi on kaksi vuotta.

Lisätiedot

Johtaja Harri Välimäki, p. 050 379 9112

Ajankohtaista

  1. Uusi metsäasiantuntija Argillander aloitti Lieksan toimistolla

    Uusi metsäasiantuntija Argillander aloitti Lieksan toimistolla

    Pohjois-Karjala

    Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi uuden Lieksan toimiston metsäasiantuntijan metsätalousinsinööri (AMK) Aleksi Argillanderin. "Mukava päästä soveltamaan koulussa oppimaani metsäosaamista käytännössä. Lieksa on tullut tutuksi menneen vuoden aikana, ja olen viihtynyt siellä hyvin. Erityisesti pidän kaupungin yhteisöllisyydestä ja luonnossa liikkumisen mahdollisuuksista.

    Lue lisää
  2. Mhy Pohjois-Karjalan vuosi 2023 pakettiin

    Mhy Pohjois-Karjalan vuosi 2023 pakettiin

    Pohjois-Karjala

    Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalan valtuusto piti viimeisen virallisen kokouksensa nykyisellä kokoonpanolla Joensuussa 9.4. Kevätkokouksessa läsnä olivat läsnä kaikki 39 valtuutettua yhtä lukuun ottamatta. Loppusyksystä pidetään valtuustovaalit ja metsänhoitoyhdistykselle valitaan tuolloin uusien sääntöjen mukainen aiempaa pienempi 28 jäseninen valtuusto.

  3. Blogi: Uskallammeko nähdä metsän ja luonnon palveluna?

    Blogi: Uskallammeko nähdä metsän ja luonnon palveluna?

    Pohjois-Karjala

    Luonnon monimuotoisuuden edistämisen keinoja pohditaan tällä hetkellä laajasti. Metso -ohjelma, joka perustuu vapaaehtoisiin sopimuksiin, on ollut menestyksekäs. Taustalla on yhteiskunnan rahoitus. Markkinoihin perustuvia malleja ei kuitenkaan aiemmin ole ollut tarjolla. Luontoarvot.fi -palvelu on tuonut kaikille mahdollisuuden osallistua luontoarvojen säilyttämiseen ja luonnon monimuotoisuuden edistämiseen.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset