Mhy P-K valtuusto: Metsänomistajat ovat meille kaikkein tärkeimpiä

pohjois-karjala

Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalan valtuusto kokoontui syyskokoukseensa 11. joulukuuta Joensuussa Kukkolan tilalla valtuuston puheenjohtajan ilomantsilaisen Teuvo Maksimaisen johdolla. Kokouksen aluksi MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola piti alustuksen ajankohtaisista metsäasioista. Puheenvuorossaan Mikko muistutti myös metsänomistajien edunvalvonnan erinomaisista tuloksista kuluneen vuoden aikana. Syyskokouksen tehtävänä oli päättää muun muassa tulevan vuoden toimintasuunnitelmasta ja budjetista sekä jäsenmaksun suuruudesta. Jäsenmaksu päätettiinkin pitää ennallaan.

Vuoden 2024 toiminnassa keskitytään metsänomistajien konkreettiseen edunvalvontaan, erinomaiseen asiakaskokemukseen, työnantajaimagon kehittämiseen, uusien tuotteiden, kuten luonnonhoitopalvelut, onnistuneeseen lanseeraukseen sekä digitaalisten palvelujen ja työkalujen tehokkaaseen hyödyntämiseen. Näitä uusia digityökaluja ovat muun muassa toimihenkilöidemme keskeinen työkalu LeafPoint -metsäjärjestelmä sekä metsänomistajien digipalvelu OmaMetsä.

Kokouksessa valittiin myös metsänhoitoyhdistyksen edustajat MTK:n metsävaltuuskuntaan. Varsinaisina edustajina toimivat vuonna 2024 hallituksen tammikuussa valittava puheenjohtaja sekä Mika Kuronen ja Marjaana Olenius. Varahenkilöiksi valittiin hallituksen tuleva varapuheenjohtaja sekä Marita Miettinen ja Jaana Timonen.

Syyskokous olikin tällä kertaa viimeinen tällä kokoonpanolla, sillä seuraavassa syyskokouksessa asioista kokoontuu päättämään syksyllä valittava uusi valtuusto. Nykyisessä valtuustossa on 39 jäsentä, mutta uuteen valtuustoon valitaan ainoastaan 28 jäsentä ja heille 8 varavaltuutettua, joten mielenkiinnolla jäämme seuraamaan, kuinka kova kisa valtuustopaikoista syksyllä käydäänkään.

Ajankohtaista

  1. Puumarkkinakatsaus: Pohjois-Karjalassa käynnissä aktiivinen puukauppavuosi

    Puumarkkinakatsaus: Pohjois-Karjalassa käynnissä aktiivinen puukauppavuosi

    Pohjois-Karjala

    Puukauppa on käynyt valtakunnallisella tasolla vilkkaana. Varsinkin Pohjois-Karjalassa vertailu edellisiin vuosiin paljastaa metsänomistajien aktiivisuuden. Yksityismetsien puukauppatilastot ovat osoittaneet vuoden aikana puukaupan vilkkauden. Valtakunnallisella tasolla liikutaan vuoden 2021 puukauppamäärissä, mutta Pohjois-Karjalassa kuluneen vuoden kumulatiivinen puukauppamäärä on viikkoon 40 mennessä ollut 2020-luvun vilkkainta.

    Lue lisää
  2. Mhy Pohjois-Karjalalle myönnetty yhteiskunnallinen yritys - merkki

    Mhy Pohjois-Karjalalle myönnetty yhteiskunnallinen yritys - merkki

    Pohjois-Karjala

    Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalalle on myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkin käyttöoikeus osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä.

  3. Mhy Pohjois-Karjalan valtuustovaalien ehdokkaat vahvistettu

    Mhy Pohjois-Karjalan valtuustovaalien ehdokkaat vahvistettu

    Pohjois-Karjala

    Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalan vaaleissa on 54 ehdokasta, kun paikkoja valtuustoon on tarjolla 28. Nykyisestä valtuustosta on ehdolla 25, uusia ehdokkaita on 29.