Metsäopintomatka Espanjaan 15.-20.4.2024 - lähde mukaan!

pohjois-karjala

Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalan mielenkiintoinen metsäopintomatka Pohjois-Espanjaan maanantai 15.4.– lauantai 20.4.2024 - ilmoittaudu mukaan osoitteessa https://www.kontiki.fi/matkat/metsa-ja-luontomatka-pohjois-espanjaan/

Tervetuloa Mhy Pohjois-Karjalan metsänhoitoyhdistyksen yhteiselle matkalle Pohjois-Espanjaan. Espanja on merkittävä metsätalousmaa, mutta Suomeen verrattuna hyvin erilainen ja siksi mielenkiintoinen. Mäntyjä Espanjassa löytyy 7 eri lajia ja tammia 8 lajia. Metsistä melkein 30 % kasvaa yli 1000 metrin korkeudessa. Kunnon metsätalous keskittyy maan pohjoisosaan, johon meidänkin matkamme suuntautuu. Espanjan metsistä noin 70 % on yksityisessä omistuksessa, pääosin yksittäisillä metsänomistajilla. Metsäpalot ovat Espanjassa suuri ongelma, vuonna 2022 paloi noin 270 000ha !

Matkallamme pääsemme tutustumaan Espanjan metsätalouteen (männyt, pyökit, poppelit, tryffelinkasvatus), metsäpalojen aiheuttamiin ongelmiin sekä metsänomistajiin ja paikalliseen metsänhoitoyhdistykseen. Nautimme luonnollisesti myös maukkaasta paikallisesta ruoasta ja hyvistä juomista. Kävelemme Pamplonassa kuuluisan härkäjuoksun katureitin. Pääsemme tutustumaan myös Espanjan pääkaupunkiin Madridin ja sen nähtävyyksiin sekä kiertoajelulla että omin päin. Asiantuntijaoppaanamme toimii kokenut Espanjan kävijä ja monet metsämatkat järjestänyt metsänhoitaja Jouko Lehtoviita.

Matkaohjelma:

Joensuu – Helsinki – Joensuu yhteiskuljetus lisämaksusta.

15.4. maanantai | matkapäivä Madridiin (I)

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla n. 2,5 tuntia ennen lennon ilmoitettua lähtöai- kaa. Lähtöselvitys ja siirtyminen lennolle. Aikataulun mukainen lentoaika on kello 16:40 - 20:05. perillä Madridin lentoasemalla siirtyminen odottavaan turistibussiin. Ajamme noin reilun tunnin mittaisen matkan Guadalajaran pikkukaupunkiin, jossa yövymme. Iltapala paikallisesti.

16.4. tiistai | Espanjan metsätaloutta ja metsänhoitoa sekä metsäpalojen problematiik- kaa (A, L, I)

Metsäpalot ovat koko eteläisessä Euroopassa jokakesäinen riesa ja merkittävä biodiversiteetin (monimuotoisuuden) muokkaaja. Tutustumme metsäpalojen syihin, torjuntaan ja paloalueiden mäntymetsien uudistamiseen. Nautimme lounaan paikallisessa maalaisravintolassa. Illaksi jat- kamme matkaa Pamplonaan, jossa yöpyminen. Päivän ajomatka on noin 400 km. Illalla on aikaa tutustua kaupunkiin. Yhteinen illallinen.

17.4. keskiviikko | Foresna-Zurgaian metsänomistajayhdistyksen vieraana. Käytännön metsänhoitotöitä (A, L, I)

Isännät esittelevät meille oman yhdistyksensä toimintaa ja rakennetta sekä metsänomistajille tarjottavia palveluita. Tutustumme Espanjan hienoimpiin pyökkimetsiin sekä myös taloudellisesti tärkeän poppelin kasvatukseen. Yhteinen lounas paikallisessa ravintolassa. Illalla iltakävely Pamplonassa kuuluisalla härkäjuoksukadulla ja vapaata aikaa kaupungilla. Yöpyminen Pamplo- nassa. Yhteinen illallinen.

18.4. torstai | Tryffelin kasvatus ja maistelu, viinintuotantoa, paikallista maaseutuelämää (A, L)

Aamupäivällä hyvästelemme Pamplonan ja suuntaamme kohti etelää. Vierailemme tilalla, jossa kasvatetaan tryffeleitä osana metsätalouden tuloa. Pääsemme myös maistelemaan tryffeleitä ja nauttimaan hyvistä viineistä. Yhteinen lounas lähellä Sorian pikkukaupunkia. Jatkamme illaksi Madridiin, jossa ilta vapaata kaupungilla, vaikka tapaksia/pikkupurtavaa ja hyvää viiniä nauttien. Yöpyminen Madridissa.

19.4. perjantai | Madrid tutuksi (A, L, I)

Opastettu Kiertoajelu Madridissa, Espanjan pääkaupungissa. Näemme runsaasti paikallisia nähtä- vyyksiä, mm. Plaza Mayorin, Retiron puiston. Kiertoajelun jälkeen on vapaata aikaa tutustua kaupungin ilmapiiriin. Istahtaa rauhassa lounaalle, maistelemaan viinejä ja muita virvokkeita ja tehdä tuliaisostoksia. Yhteinen illallinen. Yöpyminen Madridissa.

20.4. lauantai | paluu Suomeen

Aikainen aamiainen, tai saamme mukaan aamiaispaketit. Kuljetus Madridin lentokentälle ja pa- luulento lähtee Helsinkiin klo 10.15.

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lennot

AY1661FinnairHelsinki - Madrid15.4.2024klo 16.40–20.05
AY1662FinnairMadrid - Helsinki20.4.2024klo 10.15–15.25

Majoitukset:

Hotel Guadalajara & Conference Center 4*, Av. de Eduardo Guitián, 7, 19002 Guadalajara https://www.melia.com/en/hotels/spain/guadalajara/hotel-guadalajara-conference-center-by- melia

Hotel Maisonnave 4*C/ Nueva, 20, 31001 Pamplona https://www.hotelmaisonnave.es/

Hotel Sterling 3*C. de San Bernardo, 29, 31, 28015 Madrid https://www.hotelsterlingma- drid.com/EN/home.htm

Oy Kon-Tiki Tours Ltd I Puh. +358 (0)9 466 300 I Y-tunnus 1589024-5 I info@kontiki.fi I www.kontiki.fi

100 % suomalainen, yksityinen vastuullinen

Köydenpunojankatu 3

00180 Helsinki

Linnankatu 13 A 17

20100 Turku

Rovakatu 17

96100 Rovaniemi

Matkan hinta: Metsänhoitoyhdistyksen jäsenetuhinta 1950 €, muille 2050 €. Kun ryhmässä on minimi 20 lähtijää

Matkan kokonaishintaan sisältyy:

 • edestakainen lento Helsinki–Madrid lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen ja veroineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset
 • suomalainen asiantuntijaopas/matkanjohtaja, koko matkan ajan
 • ateriat: 4 x lounas ja 4 x illallinen, ruokajuomineen (paitsi hotellin illalliset)
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta:

 • edestakainen kotimaan kuljetus päätietä pitkin Helsinki – Vantaalle.
 • yhden hengen huone 475 €
 • ruokajuomat (muut kuin vesi) hotellien illallisilla Guadalajarassa ja Pamplonassa
 • muut mahdolliset palvelut

Ilmoittautumiset

Ryhmän matkavastaavalle huonekavereittain ja -tyypeittäin 9.2.2024 mennessä.

Varaukset

www.kontiki.fi verkkokaupassa myynnissä oleviin matkoihin teemme varauksia myös sähköpos- titse ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puh. 09 466 300 ilman palvelumaksua.

Maksuehto

Ennakkomaksu 400 € / hlö, eräpäivä varattaessa tai viikon sisällä varauksesta. Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua.

Peruutusehdot

Pääsääntöisesti matkoillamme noudatetaan seuraavia peruutusehtoja:

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toi- mistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtai- nen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Kon-Tiki Toursin räätälöityjen matkojen erityisehdot täältä: https://www.kontiki.fi/matkaeh- dot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/, jotka varaaja saa myös varauslaskutuksen yhteydessä kirjalli- sena.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palve- luiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikku- maan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja

Oy Kon-Tiki Tours Ltd I Puh. +358 (0)9 466 300 I Y-tunnus 1589024-5 I info@kontiki.fi I www.kontiki.fi

100 % suomalainen, yksityinen vastuullinen

Köydenpunojankatu 3

00180 Helsinki

Linnankatu 13 A 17

20100 Turku

Rovakatu 17

96100 Rovaniemi

reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hä- nen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta.

Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja ku- luttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudat- taen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuo- toa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poik- keuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityis- ehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuil-

Kon-Tiki Tours on yksityinen, suomalainen matkatoimisto, joka toteuttaa räätälöityjä ryhmämat- koja eri teemoilla ympäri maailmaa. Erikoisosaamistamme ovat luonto- ja lintumatkat, kulttuuri- ja wellness-matkat, metsä- ja maatalouden erikoismatkat, opinto- ja incentive-matkat sekä fa- nimatkat erilaisiin urheilutapahtumiin suomalaisten asiantuntijaoppaiden johdolla.

Oy Kon-Tiki Tours Ltd I Puh. +358 (0)9 466 300 I Y-tunnus 1589024-5 I info@kontiki.fi I www.kontiki.fi

100 % suomalainen, yksityinen vastuullinen

Köydenpunojankatu 3

00180 Helsinki

Linnankatu 13 A 17

20100 Turku

Rovakatu 17

96100 Rovaniemi

Ajankohtaista

 1. Uusi metsäasiantuntija Argillander aloitti Lieksan toimistolla

  Uusi metsäasiantuntija Argillander aloitti Lieksan toimistolla

  Pohjois-Karjala

  Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi uuden Lieksan toimiston metsäasiantuntijan metsätalousinsinööri (AMK) Aleksi Argillanderin. "Mukava päästä soveltamaan koulussa oppimaani metsäosaamista käytännössä. Lieksa on tullut tutuksi menneen vuoden aikana, ja olen viihtynyt siellä hyvin. Erityisesti pidän kaupungin yhteisöllisyydestä ja luonnossa liikkumisen mahdollisuuksista.

  Lue lisää
 2. Mhy Pohjois-Karjalan vuosi 2023 pakettiin

  Mhy Pohjois-Karjalan vuosi 2023 pakettiin

  Pohjois-Karjala

  Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalan valtuusto piti viimeisen virallisen kokouksensa nykyisellä kokoonpanolla Joensuussa 9.4. Kevätkokouksessa läsnä olivat läsnä kaikki 39 valtuutettua yhtä lukuun ottamatta. Loppusyksystä pidetään valtuustovaalit ja metsänhoitoyhdistykselle valitaan tuolloin uusien sääntöjen mukainen aiempaa pienempi 28 jäseninen valtuusto.

 3. Blogi: Uskallammeko nähdä metsän ja luonnon palveluna?

  Blogi: Uskallammeko nähdä metsän ja luonnon palveluna?

  Pohjois-Karjala

  Luonnon monimuotoisuuden edistämisen keinoja pohditaan tällä hetkellä laajasti. Metso -ohjelma, joka perustuu vapaaehtoisiin sopimuksiin, on ollut menestyksekäs. Taustalla on yhteiskunnan rahoitus. Markkinoihin perustuvia malleja ei kuitenkaan aiemmin ole ollut tarjolla. Luontoarvot.fi -palvelu on tuonut kaikille mahdollisuuden osallistua luontoarvojen säilyttämiseen ja luonnon monimuotoisuuden edistämiseen.