Mhy Pohjois-Karjalan metsäopintomatka Saksan Schwarzwaldiin 17.-21.4.2023

Ajankohta

17.4. - 21.4.2023

Mhy Pohjois-Karjalan metsäopintomatka Saksan Schwarzwaldiin 17.-21.4.2023

Schwarzwald on metsäinen vuorijono Lounais-Saksassa, Baden-Württembergin osavaltiossa. Alueen korkein huippu on Feldberg (1 493 metriä). Vuoristo on saanut nimensä alueella yleisten havupuiden tummasta väristä. Freiburgin kunta, jonne matkamme suuntautuu, on yksi suurimmista metsänomistajista Saksan liittotasavallassa. Metsän, viinin ja gootin kaupunkia ympäröi vihreä rengas. Metsämatkamme aikana tutustumme alueen metsien monikäyttöön, hallinnointiin ja metsätuhoihin sekä niiden aiheuttamiin seurauksiin. Ohjelmassa on myös mukavaa yhdessäoloa, iloista iltaohjelmaa ja herkullista paikallista ruokaa schwarzwaldilaiseen tapaan. Oppaana Anne Lappi.

Matkaohjelma (pienet muutokset aikatauluun pidätetään)

17.4. maanantai │ matkustuspäivä, tilavierailu Ospelehof, puunjalostuslaitos (L,I)
Kokoontuminen aamulla Joensuun lentoasemalla, josta lähtö Finnairin lennolla Helsingin kautta Zürichiin kello 05.30–06.35 ja 07.55–09.45.
Suomalainen, kokenut metsämatkaoppaamme Anne Lappi on meitä vastassa Zürichin lentokentällä. Ensimmäisenä ajamme Ospelehof-tilalle, jossa tutustumme tilan juustolaan ja lopuksi nau-timme maittavan lounaan tilan tuotteista. Toinen vierailukohteemme on mekaanisen puunjalostuksen tuotantolaitos. Vierailujen jälkeen suuntaamme Freiburgiin, jossa majoitumme Mercure Freiburg am Münster hotelliimme. Yhteinen 3-ruokalajin illallinen hotellilla.

18.4. tiistai | metsäkeskuksen vieraana alueen metsien hoitoa, uusiutuva energia (L,I)
Hotellin aamiaisen jälkeen suuntaamme bussilla paikalliseen metsäkeskukseen. Tutustumme metsänjohtajan johdolla lähimetsään. Kuulemme yleisesti alueesta, metsäteollisuudesta, yksityisestä pienmetsänomistajuudesta, ekologiasta, puun energiankäytöstä ja alueella järjestettävistä opintomatkoista. Vuosi 2011 oli kansainvälinen metsävuosi. Saksassa perustettiin foorumi ”Metsien kulttuuriperintö”. Freiburgin alueen metsät ovat yhtenä jäsenenä foorumissa.
Nautimme lounaan ravintola Hofgut Sternenissä, jonka jälkeen vuorossa on uusiutuva energia -kierros. Yhteinen 3-ruokalajin illallinen hotellilla.

19.4. keskiviikko | Freiburg, Mhy:n ajankohtaiskatsaus, puistometsikkö (L,I)
Aamiaisen jälkeen MHY-ajankohtais-info hotellissa. Infon jälkeen teemme oppaan johdolla kau-punkikävelyn Freiburgissa. Tutustumme kaupungin keskustaan ja keskeisimpiin nähtävyyksiin. Ajamme pikkujunalla ylös Schlossbergille. Dattler-ravintolassa nautimme yhteisen lounaan ja nautimme sieltä avautuvasta kaupunkimaisemasta. Lounaan jälkeen halukkaat voivat kävellä op-paan kanssa metsän läpi ylös "linnavuoren" huipulle ja nousta näköalatorniin ihailemaan maise-mia. Päivän aikana Mhy:n ajankohtaiskatsaus ja mahdollisuus kahdenkeskisiin neuvotteluihin. Yhteinen 3-ruokalajin illallinen hotellilla.

20.4. torstai | Feldberg, luonnonpuisto, monikäyttö ja metsätuhojen vaikutus (A,I)
Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Schwarzwaldin korkeinta vuorta Feldbergia ja tutus-tumme Etelä-Schwarzwaldin luonnonpuistoon, joka on yksi Saksan suurimpia, www.naturpark-suedschwarzwald.de/en. Alue on hyvä esimerkki siitä, miten luonnonsuojelu, maatalous, metsä-talous ja matkailu toimivat sulassa sovussa. Saamme esittelyn Luontotalossa ja tutustumme lähimetsään metsänhoitajan johdolla. Keski-Euroopassa on ollut laajoja metsätuhoja ja niiden seurauksena kirjanpainajien aiheuttamia hävityksiä. Metsätuhoihin varautumiseen ja ennaltaehkäisyyn on alettu kiinnittämään laajaa huomiota – näemme ja kuulemme tästä toiminnasta. Iltapäivällä maistelemme paikallisia badenilaisia viinejä Alte Wachessa. Illalla nautimme päätösillallisen Saksan vanhimmassa ravintolassa Zum Roten Bären'issa.

21.4. perjantai | kotimatka (A)
Aamiaisen (tai saamme eväspaketit mukaan) jälkeen pakkaamme matkalaukut bussiin ja suun-taamme kohti Zürichin lentoasemaa, josta Finnairin lento Helsingin kautta Joensuuhun.
Antoisa metsämatkamme on ohi. Hyvää matkaa kotiin!
Lennot
17.4.2023 Joensuu-Helsinki AY0350 klo 05.30–06.35
17.4.2023 Helsinki Zürich AY1511 klo 07.55–09.45
21.4.2023 Zürich-Helsinki AY1512 klo 10.50–14.35
21.4.2023 Helsinki-Joensuu AY0345 klo 17.00–18.05
Majoitus Central Hotel Freiburg*** Wasserstrasse 6, D - 79098 Freiburg,
www.central-freiburg.de
Mukava, lyhyen matkan päässä vanhasta kaupungista sijaitseva hotelli, jossa on 48 huonetta.
Kaikissa huoneissa on ilmastointi, televisio, puhelin, wc / kylpy ja langaton nettiyhteys.

Oy Kon-Tiki Tours Ltd
100% suomalainen, yksityinen vastuullinen matkanjärjestäjä
Köydenpunojankatu 3
00180 Hesinki
Linnankatu 13 a A 17
20100 Turku
Puh. +358 (0)9 466 300 www.kontiki.fi

Matkakohde Saksa
Matkan ajankohta 17. – 21.4.2023, maanantai - perjantai
Matkan kokonaishinta 1690 € / hlö, ryhmässä on minimi 20

Matkan hintaan sisältyy
• Finnairin lennot Joensuu-Helsinki-Zurich-Helsinki-Joensuu, lentoveroineen
• majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa
• hotelliaamiaiset
• ohjelman mukaiset kuljetukset
• ohjelman mukaiset vierailut sisäänpääsyineen
• ohjelman mukaiset ruokailut; 3 x lounas, 1 x kevyt lounas, 4 x illallinen
• suomalaisen matkanjohtajan palvelut
Lisämaksusta
• yhden hengen huone 145 €/hlö. Ilman huonekaveria matkustavan on varattava yhden hengen huone.
• kotimaan kuljetukset
• ruokajuomat
• muut palvelut
Ilmoittautumiset 10.2.2023 mennessä ja ilmoittautuminen verkkokaupassa osoitteessa: www.kontiki.fi
Verkkokaupassa myynnissä olevia matkoja voi varata myös sähköpostitse: ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puh. 09 466 300 ilman palvelumaksua.

Ennakkomaksu 400 € / hlö varattaessa, tai viikon sisällä varauksesta
Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Kon-Tiki Toursin räätälöityjen matkojen erityisehdot täältä: https://www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/, jotka varaaja saa myös varauslaskutuksen yhteydessä kirjallisena.
Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.
atkaohjelman soveltuvuus Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikku-maan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hä-nen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Ruokavaliot Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Ryhmämatkatoimisto Kon-Tiki Tours
Köydenpunojankatu 3, 00180 Helsinki
p.+358 (0)9 466 300 info@kontiki.fi | www.kontiki.fi
Kon-Tiki Tours on yksityinen, suomalainen matkatoimisto, joka toteuttaa räätälöityjä ryhmämat-koja eri teemoilla ympäri maailmaa. Erikoisosaamistamme ovat luonto- ja lintumatkat, kulttuuri- ja wellness-matkat, metsä- ja maatalouden erikoismatkat, opinto- ja incentive-matkat sekä fa-nimatkat erilaisiin urheilutapahtumiin suomalaisten asiantuntijaoppaiden johdolla.

Järjestäjä

Pohjois-Karjala

2023 © Metsänhoitoyhdistykset