Onko veroilmoituksen teko haastavaa? Me autamme!

15.1.2020

Mhy on apunasi veroasioissa. Luennoimme, annamme henkilökohtaista neuvontaa tai teemme metsävero- ja alv-ilmoituksen puolestasi. Verovinkkejä löytyy lähiaikoina mhy:n nettisivuilta ja helmikuun jäsenlehdestä. Veroiltoja järjestetään viisi ympäri toimialuetta, Nokian tilaisuus alkaa olla täynnä. Muista ilmoittautua, moni ongelma selviää jo veroillassa.

Peruskysymyksiin löytyy vastauksia omalta metsäasiantuntijalle tai toimistolle soittamalla. Varsinainen neuvonta-aika kannattaa sopia etukäteen, jos neuvonta vaati tietojen kaivamista tai laskelmia. Omaisuuspalvelujen Erkko Koivurinne hallitsee vaikeimmat omistusvaihdoksiin liittyvät verotuskysymykset.

Jäsenten maksuton neuvonta on suullisten ohjeiden antamista, mutta veroilmoituksen täyttäminen on maksullinen palvelu. Pyyntöjä voi jättää omalle metsäasiantuntijalle tai päätoimistolle. Tällöin tulee toimittaa edellisvuoden veroilmoitus sekä kaikki verovuoden tositteet ja kuitit mhy:lle. Tähänkin kannattaa varata aikaa muutama viikko.

Omatoiminen metsänomistaja tekee metsäveroilmoituksen henkilökohtaisilla pankkitunnuksillaan OmaVero-palvelussa, jossa onnistuu myös arvolisäverojen maksu. Omat pankkitunnukset ja sähköpostiosoite tarvitaan myös, mikäli metsänomistaja valtuuttaa mhy:n tekemään sähköisen veroilmoituksen puolestaan. Kuolinpesä tai verotusyhtymä tarvitsee oman Katso-tunnisteen, mikä kannattaa hankkia ajoissa.

Ajoissa pitää olla liikkeellä myös niiden, jotka lähettävät metsäveroilmoituksensa paperilla.  Puuttuvia lomakkeita voi tulostaa netistä, ja niitä voi kysyä myös verottajalta tai lähimmältä mhy:n toimistolta. On tärkeää lähettää 2C- ja alv-lomake verottajan pyytämiin osoitteisiin määräpäivään mennessä, joten postin kulku kannattaa huomioida.