Metsäverotukseen tulossa muutoksia - mhy palvelee

03.10.2018

Verohallinto järjesti verkkokoulutuksen, jossa kerrotaan maatalousyrittäjän metsänomistajan verotukseen tulevista muutoksista. Tärkeimmät muutokset metsänomistajan kannalta liittyvät veroilmoituksen palautuspäivämäärään (2C palautetaan lähtökohtaisesti 28.2. tai joissain tapauksissa 2.4.) sekä ennen kaikkea sähköisten palvelujen lisääntymiseen. Paperipostista luovutaan. Painettuja täyttöohjeita ei enää ole. Huomaathan, että veroilmoituksen on oltava perillä Verohallinnossa eräpäivään mennessä.

Veroilmoitukset kannattaakin täyttää jatkossa OmaVero-palvelussa osoitteessa www.vero.fi/omavero. Tarvittaessa saat neuvoja ilmoituksen täyttöön metsänhoitoyhdistyksestä.

Otamme osaksi metsäveropalveluamme sähköisen valtuutuksen. Jos metsänomistaja kokee, ettei pysty tai halua ottaa käyttöön sähköistä asiointia, voi hän valtuuttaa metsäasiantuntijan täyttämään veroilmoituksen hänen puolestaan. 

Järjestämme alkuvuonna perinteiseen tapaan myös metsäveroiltoja eri puolilla toimialuettamme ja tiedotamme verotuksen muutoksista tarkemmin seuraavissa jäsenlehdissämme.

Pysy kuulolla!

Katso verkkokoulutuksen esitysmateriaali tästä