Hiihtosuunnistaja Tero Linnainmaan kuulumisia

16.11.2018

Mhy Pirkanmaan sopimusurheilija Tero Linnainmaa valmistautuu tulevaan kilpailukauteen.

Tero lähetti toimistoon kuulumisia harjoituskaudeltaan:

 

Hei

Ensimmäiset pakkaspäivät ovat takana ja vaikka tällä hetkellä keli on taas syksyinen olen päässyt ottamaan ensimmäiset potkut lumella tälle kaudelle.Viimeinen sulanmaan leiri oli Itävallan Ramsaussa syys-lokakuun vaihteessa. Helteinen kesä näkyi sielläkin jäätiköllä ja lumelle hiihtämään pääsimme vasta viimeisenä päivänä. Vaikka lunta ei ollut niin sulalla maalla oli hyvä tehdä rullahiihtoharjoituksia ja nousta mäkiä. Päivittäinen ohjelma oli yksinkertaisuudessaan: aamulla rullahiihtäen yksi mäki ylös, nousumetrejä kertyi 1000 m ja matkaa 10-15 km. Iltapäivällä oli yleensä sauvakävelyn vuoro, mutta silloinkaan ei tasamailla tarvinnut mennä. Kaksi viikkoa upeissa Alppimaisemissa meni nopeasti eikä keleissäkään ollut valittamista.

Ensimmäinen kunnon hiihtoleiri oli lokakuun puolivälissä Joensuussa, jossa Kontiolahdella oli säilölumilatu auki. Vaikka latu oli lähes tasainen niin tärkeintä oli, että pääsin totuttamaan kroppaa ja lihaksistoa lumella hiihtämiseen. Parin päivän jälkeen selkä alkoi mennä jumiin, mutta leirisuunnitelmassa tämä oli otettu huomioon ja yksi hiihdoton päivä sekä hyvä lihashuolto auttoi. Päivittäin oli ohjelmassa aina yksi hiihto lumella ja toinen harjoitus sulalla maalla, joka tosin jäätyi kun leirin edetessä koittivat pakkaset. Tästä syystä rullahiihtoa ei pystynyt harrastamaan ja näyttää siltä, että rullasukset saa tältä kaudelta laittaa varastoon talven ajaksi.

Marraskuussa jatkuu lumileirit ja niissä on pääpaino lumella hiihtämisessä. Vaikkei kilpailukautta ole tarkoitus aloittaa vielä marraskuulla on leireillä hyvä tiedossa kilpailunomaisia harjoituksia, joissa viimeistään näkee vauhtia muihin. Tähän asti harjoitukset ovat sujuneet hyvin ja suunnitellusti eikä vauhdissa ole ollut moittimista. Tosin lumella hiihtäminen eroaa hieman rullahiihdosta eikä suoria johtopäätöksiä niiden välillä voi tehdä, mutta hyvillä mielin voi odottaa kauden avausta joulukuun alkupuolella, mutta sitä ennen on tiedossa leirit Rovaniemellä sekä Levillä.

Terveisin

hiihtosuunnistaja

Tero Linnainmaa