Mars metsään metsäretki

Lähde metsäasiantuntijan matkaan tai keskustele nuotion ääressä metsän eri kehitysvaiheista, hoitotöistä tai puunkorjuusta. Saat mahdollisuuden kysellä metsäasiantuntijalta mieltä askarruttavia kysymyksiä esimerkiksi metsätuhon aiheuttavista kirjanpainajista tai sekametsän kasvatuksesta.

Ajankohta

12.9.2023, klo 17.00 - 19.00

Mars metsään metsäretki

Retki toteutetaan samaan aikaan eri puolilla aluettamme. Liikutaan jalan helppokulkuisessa metsässä tai keskitytään liikkumisen sijasta keskusteluun. Katso tarkemmat tiedot kohdesisällöistä. Voit valita sinulle sijainniltaan ja/tai aihepiiriltään sopivimman paikan. Retkille ei ole ennakkoilmoittautumista.

Kohde 1: Poronkorventie 19, Nokia

 • Tutustutaan eri ikäisiin taimikoihin, harvennuksen tarpeessa olevaan ja harvennettuun metsikköön. Katsotaan miltä näyttää vähän vanhempi metsä, kirjanpainajan vaivaama metsä ja erityinen luontokohde. Kävelyä yhteensä noin kilometrin verran. Ota mukaan sään mukainen vaatetus ja omat retkieväät.
 • Metsäaiheista keskustelua nuotion ympärillä makkaroita paistellen. Käydään läpi tulevia kemeramuutoksia ja muita ajankohtaisia asioita. Voit kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä, tutustua asiantuntijoihin sekä muihin metsänomistajiin. Mhy tarjoaa kahvit, mehut ja makkarat. Makkaroita rajoitetusti. Sopii myös liikuntaesteisille.
 • Energiapuukorjuun hakkuunäytös. Tule seuraamaan millaisessa metsässä ja millaisilla koneilla työtä tehdään. Tarjolla makkaroita paistettavaksi, rajoitetusti.

Kohde 4: Vatajantie 37, Vesilahti (osoitteen kohdalla on opastekyltti, josta käännytään metsätielle, jolla pysäköinti)

 • Tutustutaan perinteiseen Vesilahtelaiseen metsään, jossa metsäkuvioita on laidasta laitaan, varhaisperkauksesta päätehakkuuseen. Kävelyä yhteensä noin puolitoista kilometriä. Ota mukaan sään mukainen vaatetus ja hyvät jalkineet. Vesilahtelainen talousmetsä on kivikkoista ja matkalle sattuu myös hakkuutähteitä. Lopuksi jutustelua nuotion äärellä. Tarjolla makkaroita paistettavaksi, rajoitetusti.

VALITSE SIIS SOPIVA KOHDE JA SITTEN VAAN...MARS METSÄÄN!

TERVETULOA!

Järjestäjä

Pirkanmaa

Tapahtumat

Näytä kaikki tapahtumat
 1. Pirkanmaa

  Raivaustyönäytös Sastamalassa

  Jalkavalantie, Sastamala

  12.00 - 14.00

  Lue lisää
 2. Pirkanmaa

  Lempäälä kutsuu metsään

  Siisjärventie, Lempäälä

  10.00 - 12.00

  Lue lisää
 3. Pirkanmaa

  Olemme mukana KoneAgriassa

  Tampere

  09.00 - 16.00

  Lue lisää
 4. Pirkanmaa

  Taimikosta ensiharvennukseen metsäkävely

  16.00 - 18.00

  Lue lisää
 5. Pirkanmaa

  Glögitilaisuus toimistoilla- avoimet ovet

  13.00 - 18.00

  Lue lisää

2023 © Metsänhoitoyhdistykset