Metsämiesten Säätiö

Metsämiesten Säätiö rahoittaa muun muassa koulutushankkeita, tutkimushankkeita ja selvityksiä. Lahjoitusvaihtoehtoja ovat Metsätestamentti, jossa metsätila lahjoitetaan joko elinaikana tai testamentin kautta, kertalahjoitus ja lahjoittajan nimeämä rahasto.

Savottajätkien perintö tuottaa hyvää metsäalalle ja alalla työskenteleville ihmisille

Metsämiesten Säätiön syntyhistoria liittyy 1930–1940-lukujen vaihteen sota-aikaan. Korttiannokset eivät riittäneet savotoilla raskasta metsätyötä tekeville jätkille. Ratkaisuksi perustettiin Metsätyömaiden Muonitustoimisto, jonka tehtäväksi tuli ruokatarpeiden ostolupien hankkiminen savotoille. Olojen parannuttua säännöstelystä luovuttiin ja välitystoiminta kävi tarpeettomaksi. Toimitusmaksuista oli kertynyt nykyrahassa noin miljoonan euron ylijäämä. Sen palauttaminen kymmenille tuhansille jätkille ei ollut mahdollista. Viisaat metsätyönantajien ja metsätyöntekijöiden edustajat päättivät 18.11.1948 perustaa yleishyödyllisen metsäalaa palvelevan säätiön, Metsämiesten Säätiön.

Ihminen ja metsä toiminnan keskiössä

Metsäalan tärkein menestystekijä on osaava ja motivoitunut ihminen. Metsämiesten Säätiön tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja lahjoitusvaroja alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein. Säätiö kunnioittaa syntyhistoriaansa nimellään ja tasa-arvoisella toiminnallaan.

Viestintää tukeva työnantaja -palkinto

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa esille metsäalan työnantajia, jotka rohkaisevat ja tukevat työntekijöitään henkilökohtaiseen viestintään eli metsäalan positiiviseen esiintuontiin esim. kouluissa, sosiaalisessa mediassa, lehdissä ja radiossa. Siksi Säätiö on tänä vuonna ottanut käyttöön Viestintää tukeva työnantaja -palkinnon. Se kertoo työyhteisön panostavan metsäviestintään ja innostavan sekä tukevan siinä työntekijöitään onnistumisiin. Palkinto käsittää rahapalkinnon, kunniakirjan ja myönteisen julkisuuden. Viestintää tukeva työnantaja -palkintoa voi esittää omasta työyhteisöstä sekä sen ulkopuolelta. Haku on auki läpi vuoden.

Lahjoituksilla lisää vaikuttavuutta toimintaan

Säätiö hakee lahjoituksia kasvattaakseen apurahojen määrää ja vaikuttavuutta. Tämän vuoden apurahahaussa saimme yli viiden miljoonan euron arvosta hakemuksia, joita voimme rahoittaa 1,8 miljoonalla eurolla. Saamamme lahjoitukset käytämme kokonaisuudessaan lahjoittajan toivomaan kohteeseen. Saimme esimerkiksi viime vuonna yli 20 lahjoitusta, joista suurin oli Joensuun Seudun Metsätilanomistajien 15 000 euron lahjoitus Pohjois-Karjalan lasten, nuorten, opiskelijoiden ja metsäalan ammattilaisten tukemiseen.

”Hyviä hankkeita jää runsaasti rahoittamatta. Jotta voisimme nostaa rahoitusta, keräämme lahjoituksia. Lahjoitukset ja niiden tuoton käytämme 100-prosenttisesti lahjoittajan haluamaan metsäalan kohteeseen. Lisätietoja lahjoituksista saat www.mmsaatio.fi/lahjoita ja voit aina halutessasi soittaa sekä keskustella vaihtoehdoista,” kannustaa Metsämiesten Säätiön kehityspäällikkö Veikko Iittainen.   

Sinäkin voit olla tukemassa metsäalan kehitystä lahjoituksella. Lahjoituksen voit tehdä Metsämiesten Säätiön tilille: FI44 5541 2820 0321 01 tai MobilePay: 68729

Lisätietoja:
Veikko Iittainen
Metsämiesten Säätiön kehityspäällikkö
puh. 040 631 4771

Artikkeli julkaistu yhteistyössä Metsämiesten Säätiön kanssa.

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2024 © Metsänhoitoyhdistykset