Metsäasiantuntija Aapo Latvajärvi

Metsäasiantuntija Aapo Latvajärvi työskentelee Mhy Pirkanmaan pohjoisen alueen asiakkuuspäällikkönä ja on metsäasiantuntijana Ikaalisten länsiosan alueella. Lue Aapon uratarina.

Kuka olet?

Olen Aapo Latvajärvi Ikaalisista, kotoisin Kihniöstä. Lapsena lempinimiä olivat mm. aaposipuli ja aapohoopo112.

Miten päädyit töihin Metsänhoitoyhdistys Pirkanmaalle? Mitä työtä teet?

Valmistumiseni 2011 jälkeen toimin pari vuotta energiapuiden parissa silloisella Raunion sahalla (nyk. Westas). Sydän ajoi metsäläisen pois Varsinais-Suomen peltolakeuksilta lähemmän synnyinsijoja ja Ikaalisista tarjoutui hieno mahdollisuus päästä metsänomistajien pariin ja rinnalle kulkemaan.

Toimin nykyisin metsäasiantuntijana Ikaalisissa ja lisäksi asiakkuuspäällikkönä eli pohjoisen tiimimme vetäjänä. Metsäasiantuntijana pyrin auttamaan metsänomistajia kaikissa tilanteissa, mitä heillä metsäänsä liittyen on.

Asiakkuuspäällikkönä toimin Hämeenkyrön toimiston metsäasiantuntijoiden esimiehenä ja lisäksi osana esimiesryhmää vastaan mm. raakapuun toimitussopimusten neuvotteluista ja oikeastaan kaikesta Mhy:n toiminnan eteenpäin viemiseen liittyvästä.

Kerro joku metsämuisto tai tapahtuma metsässä, joka on jäänyt mieleen? Mitä metsä sinulle merkitsee?

Suuri osa hienoista muistoista liittyy metsään tavalla tai toisella. Metsätyöt aloitin isän kanssa uudistamistöissä pikkupoikana. Tienasin kesätyörahoja taimikonraivuulla ensimmäistä kertaa 14-vuotiaana kotomettissä. Istutustyömaille menin seuraavana kesänä, kun sain mopon alle. Eihän se aina herkkua ollut silloinkaan, mutta aika kultaa muistot ja sain hyvää oppia metsän kiertokulkuun jo niistä ajoista lähtien. Isän perintönä on siirtynyt sekä metsämiehen sielu yleensä että myös Mhy -aate.

Jos nyt kuitenkin pitäisi nostaa joitain metsämuistoja vielä muiden yläpuolelle olisi ne...

  1. Tulevan vaimoni kanssa ensitreffit metsässä. Koko tarinaa en jaksa tähän kirjoittaa 😊
  2. Vuonna 2010 omalle (nykyään edesmenneelle) suomenpystykorvakoiralle Posion Korouoman rinteeltä haukusta pudotettu ukkometso. Yli viikko oli metsoja etsitty ja viimein 9:nä jahtiaamuna löysimme. Ensilumi oli satanut yöllä, pikkupakkanen ja auringon paiste.

Miten kuvailet työpaikkaasi?

Hienoa saada tehdä päivittäin töitä metsänomistajan eteen.

Mhy Pirkanmaan laaja palveluvalikoima antaa mahdollisuuden palvella metsänomistajajäseniämme joka tilanteessa.

Työyhteisö on mukavan monipuolinen ja toimistolla on hyvä pöhinä joka päivä.

Mitä vinkkejä haluat antaa metsänomistajille?

  • Aina kannattaa pyytää Mhy:ltä apua, kun jotain toimenpiteitä metsäänsä suunnittelee. Meillä on maakunnan ja myös Mhy-ketjuna valtakunnan laajin palveluvalikoima metsään liittyen.
  • Kukaan meistä tai teistä ei tiedä kaikkia, mutta me tiedämme kuka tietää, jos emme itse tiedä 😊
  • Mitä enemmän Mhy:n palveluita käytetään, sitä enemmän vaikutusvaltaa metsänomistajayhteisöllä on valtakunnan metsäasioissa – puumarkkinassa ja kaikessa muussakin.
  • Mhy:n koko toiminta perustuu metsänomistajajäseniemme auttamiseen.
  • Kaikki raha mitä palveluistamme asiakkaat maksaa, palautuu jäseniemme hyväksi.         
  • Jos Teillä on ajatuksia toimintamme kehittämiseen, paras tapa on asettua ehdolle seuraaviin mhy:n valtuustovaaleihin. Toki voi myös vinkata ajatuksistaan omalle metsäasiantuntijalleen ja pyytää häntä viemään asiaa eteenpäin.
Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2023 © Metsänhoitoyhdistykset