Valtuusto koolla kevätkokouksessa

paijat-hame

Mhy Päijät-Hämeen valtuusto piti kevätkokouksen 5. huhtikuuta Heinolan Kumpelissa. Koolla oli 19 valtuuston jäsentä ja seitsemän hallituksen jäsentä.

Ennen kokousta osallistujat kuulivat ajankohtaisia metsäasioita seminaariosiossa. MTK:n kenttäpäällikkö Asta Sarkki kertoi mitä EU:ssa on tällä hetkellä meneillään ja mitkä asiat ovat pinnalla metsänomistajien edunvalvonnassa kotimaassa. Tuuli- ja aurinkovoima herättivät runsaasti keskustelua. MTK:sta saa neuvoja ja lakipalveluita näissä kysymyksissä. Koskisen metsäjohtaja Joonas Ojasalo kertoi yhtiön toiminnasta ja sahateollisuuden tulevaisuuden näkymistä.

Kokousosiossa hallituksen puheenjohtaja Jukka-Pekka Kataja esitteli vuoden 2022 toimintakertomuksen, sekä tilinpäätöksen ja tilintarkastuskertomuksen. Valtuusto vahvisti toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen.

"Kokouksessa käytiin keskustelua siitä kuinka tietojärjestelmät ovat hankaloittaneet käytännön toimintaa. Koulutukseen on jouduttu käyttämään merkittävästi muutamien toimihenkilöiden työpanosta. Ohjelmistouudistus on vaikuttanut koko henkilöstön työhyvinvointiin, johon ollaan tehty jo korjaavia toimenpiteitä," kertoo hallituksen varapuheenjohtaja Mika Hämäläinen.

"Valmistelussa olevalla organisaatiomuutoksella pyritään osaltaan nostamaan työhyvinvointia, sekä haetaan apua mhyn talouteen," kertoo Hämäläinen. Suunnitelmissa on siirtyä vielä tänä vuonna myyjä-toteuttajamalliin, joka on jo käytössä monissa metsänhoitoyhdistyksissä.

Valtuusto antoi kiitosta toimihenkilöille viime vuodesta. Hankaluuksista huolimatta vuosi meni talouden puolesta hyvin.

Ajankohtaista

 1. Hämeen ensimmäinen Helmi-keskittymä Lahden ympäristöön

  Hämeen ensimmäinen Helmi-keskittymä Lahden ympäristöön

  Päijät-Häme

  Hämeen ensimmäinen Helmi-keskittymä, Helmikauden keskittymä, on perustettu Asikkalan, Hollolan, Lahden ja Orimattilan kuntien alueelle.

  Lue lisää
 2. Vain kilpailuttamalla tiedät, teitkö hyvän puukaupan

  Vain kilpailuttamalla tiedät, teitkö hyvän puukaupan

  Päijät-Häme

  Ostatko auton vertailematta hintoja ja ominaisuuksia? Tuskin. Samalla tavoin puukaupassa on tärkeä kilpailuttaa ostajat.

 3. Puun hinnat Päijät-Hämeessä huhtikuussa 2024

  Puun hinnat Päijät-Hämeessä huhtikuussa 2024

  Päijät-Häme

  Kesä- ja kelirikkoleimikoista on kova hintakilpailu Päijät-Hämeessä. Puun keskihinnat ovat jatkaneet maalis-huhtikuussa nousuaan.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset