Päijät-Hämeessä lannoitetaan keihäslegendojen kanssa

paijat-hame

Keihäslegendat Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen ovat mukana toimittamassa metsien lannoitteita ja organisoimassa lentolannoitusta ensi kesänä Mhy Päijät-Hämeen työmailla.

Käytettävä lannoite on metsäteollisuuden sivuvirroista (mm. puuntuhka) tehty ja siihen on lisätty kivennäismaiden tarvitsemia typpeä, fosforia, kaliumia sekä booria.

Lannoitus on yksi metsätalouden kannattavimmista investoinneista. Kivennäismailla lannoituksella voidaan saavuttaa 10–20 prosentin sisäinen korko. Se lisää puuston elinvoimaa ja kasvua sekä lyhentää kiertoaikaa. Lisäksi lannoitus on ilmastoteko, koska se lisää puun kasvun kautta hiilensidontaa.

Taloudellisesti parhaita lannoituskohteita ovat kuivahkojen ja tuoreiden kankaiden hoidetut männiköt ja kuusikot, jotka ovat kehitysluokaltaan varttuneita kasvatusmetsiä tai uudistushakkuuta lähestyviä metsiä. Lannoituksen vaikuttaa kivennäismailla 6-8 vuotta.

Lannoitukset kannattaa toteuttaa yhteishankkeina, jolloin levityksen hinta laskee. Pyydä metsäasiantuntijaasi kartoittamaan sopivat kohteet ja kertomaan lisätietoa hinnoittelusta.

Katso lannoitteen ravinnesisältö
Katso esimerkkilaskelma lannoituksesta

Lannoitteen ravinnekierto

Ajankohtaista

 1. Keihäänheittäjä Eemil Porvari

  Mhy Päijät-Häme tukee paikallista keihäslupausta

  Päijät-Häme

  Eemil Porvari tähtää keihäsmaailman huipulle Mhy Päijät-Hämeen tukemana.

  Lue lisää
 2. Kesäkuun puumarkkinakatsaus: Onko puunhinta oikeasti korkealla?

  Kesäkuun puumarkkinakatsaus: Onko puunhinta oikeasti korkealla?

  Päijät-Häme

  Laittamalla menneet puun hinnat reaalisesti nykyarvoon ja vertailemalla trendikehitystä voidaan havaita, että nykyinen puun hintataso ei ole kovinkaan poikkeuksellinen.

 3. Puun hinnat Päijät-Hämeessä toukokuussa 2024

  Puun hinnat Päijät-Hämeessä toukokuussa 2024

  Päijät-Häme

  Perinteisesti puukauppa käy kovilla kierroksilla touko-kesäkuun ajan aina juhannukseen saakka. Näin myös tänä vuonna.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset