Päijät-Hämeessä lannoitetaan keihäslegendojen kanssa

paijat-hame

Keihäslegendat Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen ovat mukana toimittamassa metsien lannoitteita ja organisoimassa lentolannoitusta ensi kesänä Mhy Päijät-Hämeen työmailla.

Käytettävä lannoite on metsäteollisuuden sivuvirroista (mm. puuntuhka) tehty ja siihen on lisätty kivennäismaiden tarvitsemia typpeä, fosforia, kaliumia sekä booria.

Lannoitus on yksi metsätalouden kannattavimmista investoinneista. Kivennäismailla lannoituksella voidaan saavuttaa 10–20 prosentin sisäinen korko. Se lisää puuston elinvoimaa ja kasvua sekä lyhentää kiertoaikaa. Lisäksi lannoitus on ilmastoteko, koska se lisää puun kasvun kautta hiilensidontaa.

Taloudellisesti parhaita lannoituskohteita ovat kuivahkojen ja tuoreiden kankaiden hoidetut männiköt ja kuusikot, jotka ovat kehitysluokaltaan varttuneita kasvatusmetsiä tai uudistushakkuuta lähestyviä metsiä. Lannoituksen vaikuttaa kivennäismailla 6-8 vuotta.

Lannoitukset kannattaa toteuttaa yhteishankkeina, jolloin levityksen hinta laskee. Pyydä metsäasiantuntijaasi kartoittamaan sopivat kohteet ja kertomaan lisätietoa hinnoittelusta.

Katso lannoitteen ravinnesisältö
Katso esimerkkilaskelma lannoituksesta

Lannoitteen ravinnekierto

Ajankohtaista

 1. Luminen tie

  Hyvä metsätie tilakaupan avaintekijä

  Päijät-Häme

  Maassamme on noin 130 000 kilometriä haja-asutusalueiden kiinteistöjen saavutettavuuden kannalta tärkeitä metsäteitä.

  Lue lisää
 2. Jäsenlaskut postissa - ensimmäiset perillä

  Jäsenlaskut postissa - ensimmäiset perillä

  Päijät-Häme

  Mhy Päijät-Hämeen jäsenmaksulaskut ovat jo saapuneet sähköpostiin tai omaan verkkopankkiin. Perinteiset paperilaskut ovat vielä matkalla.

 3. Puun hinta Päijät-Hämeessä tammikuussa 2024

  Puun hinta Päijät-Hämeessä tammikuussa 2024

  Päijät-Häme

  Puun hintatietoja Päijät-Hämeessä tammikuussa, sekä Metsäteollisuus ry:n keräämiä keskintoja Etelä-Suomen alueella.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset