Mhy Päijät-Hämeen metsäasiantuntijoilla on marraskuusta alkaen enemmän aikaa jäsenille

paijat-hame

Metsänhoitoyhdistys Päijät-Hämeessä on elokuussa päättynyt YT-lain mukaiset muutosneuvottelut metsätyöntekijöiden ja toimihenkilöiden edustajien kanssa. Käyttöönotetut uudet ohjelmistokokonaisuudet mahdollistivat ja osaltaan jopa vaativat tehtävien organisoinnin uudelleen.

Neuvotteluissa käytiin läpi muutokset toimialueissa, tehtävissä, toimenkuvauksissa, palkkaustavoissa sekä joidenkin toimintojen osalta tarkasteltiin myös niiden taloudellista järkevyyttä. Neuvotteluiden lopputuloksena toimintoja järjesteltiin uudelleen.

Uudistuksen tavoitteena on keskittyä ydinliiketoimintaan ja metsänomistajien palvelujen parantamiseen. Tärkeään puukaupalliseen edunvalvontaan haluttiin metsäasiantuntijoille lisäaikaa ja resursseja. Tuloksena syntyi organisaatiomuutos sisältäen pohjoisen ja eteläisen tiimin, joissa metsänomistajille tutut metsäasiantuntijat pystyvät lisäämään yhteydenpitoaan jäseniimme ja ovat yhteydessä metsänomistajiin entistä enemmän.

Kaikki metsään sovittavat hoitotyöt hoituvat eri kokonaisuuksista vastaavien toimihenkilöiden toimesta. Esimerkkinä operatiivinen yksikkö, joka hoitaa keskitetysti metsässä tapahtuvat toimenpiteet ketjuttaen työmaat yrittäjien, urakoitsijoiden ja metsurien osalta.

Palvelun parantamiseksi muutosneuvotteluissa käsiteltiin, ja hallituksessa päätettiin myös yhden uuden vakinaisen metsäasiantuntijan palkkaamisesta.

Uusi toimintamalli on voimassa marraskuun alusta lähtien.

Kaikkien toimihenkilöiden yhteystiedot löytyvät tästä

Ajankohtaista

 1. Puun hinnat Päijät-Hämeessä toukokuussa 2024

  Puun hinnat Päijät-Hämeessä toukokuussa 2024

  Päijät-Häme

  Perinteisesti puukauppa käy kovilla kierroksilla touko-kesäkuun ajan aina juhannukseen saakka. Näin myös tänä vuonna.

  Lue lisää
 2. Toukokuun puumarkkinakatsaus: Puukauppa positiivisessa asennossa jatkossakin

  Toukokuun puumarkkinakatsaus: Puukauppa positiivisessa asennossa jatkossakin

  Päijät-Häme

  Puukauppa rupeaa kiivastumaan kesää kohden. Puukauppa käy kysynnän ja tarjonnan suhteen tasapainoisesti.

 3. Uudistetut PEFC-kriteerit tutuksi: Monimuotoisuutta elävillä ja kuolleilla säästöpuilla

  Uudistetut PEFC-kriteerit tutuksi: Monimuotoisuutta elävillä ja kuolleilla säästöpuilla

  Päijät-Häme

  Säästöpuiksi jätetyt puut järeytyvät, vanhenevat ja myöhemmin kuoltuaan muodostavat metsiin lahopuuta, joka on tärkeää monelle uhanalaiselle eliölajille.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset