Mhy Päijät-Häme tarjoaa edullisia vaihtoehtoja kasvatuslannoitukselle vuodelle 2023

paijat-hame

Olemme saaneet nykyiseen markkinatilanteeseen nähden edullisia vaihtoehtoja metsien kasvatuslannoitusten tekemiseen.

Kuusikoiden lannoittamiseen on tarjolla haihtumisenestokäsiteltyä ureaa, johon on lisätty booria. Kyseisellä lannalla saadaan noin 150 kg lisää typpeä ja 0,7 kg booria hehtaarille. Typpi on usein kasvua rajoittava tekijä ja varsinkin meidän alueemme kuusikoiden yleisin hivenravinteen puutos on juuri boori.

Kuluvan vuoden lannoituksiin saatiin mukaan myös tuttu Yaran metsäsalpietari- lannoite, joka soveltuu parhaiten männiköiden harvennuksiin.

Perinteinen kivennäismaiden kasvatuslannoitus on siis nyt erittäin kannattava investointi, varsinkin kun puumarkkinat ovat käyneet hyvin ja puun hinta on ollut hyvällä tasolla.

Myös tuhkalannoitus ja boorilla tehtävä terveyslannoitus ovat mukana tarjonnassa. Pienet boorinpuutoskohteet voi olla järkevintä tehdä miestyönä, mutta meiltä löytyy apu myös siihen.

Huom! Havupuuvaltaisten harvennettujen nuorten ja varttuneiden kasvatusmetsien lannoitukseen voi saada korvausta Hiilipalvelun kautta. Korvausta maksetaan hiilinielujen vahvistamisesta.

Katso lisätietoja Hiilipalvelusta: www.mhy.fi/paijat-hame/metsanhoito/hiilipalvelut

Kysy omalta metsäasiantuntijalta lisää ja pyydä tarjous lannoituksen tekemisestä.

Ajankohtaista

 1. Kasva metsän taloustaitajaksi

  Kasva metsän taloustaitajaksi

  Päijät-Häme

  Oletko metsätalouden kannattavuudesta kiinnostunut metsänomistaja tai suunnitteletko metsään liittyvää yrittäjyyttä? Työtehoseura toteuttaa metsätalousyrittäjän ammattitutkintoa Nurmijärven Rajamäellä.

  Lue lisää
 2. Puun hinta Päijät-Hämeessä 2-3/2023

  Puun hinta Päijät-Hämeessä 2-3/2023

  Päijät-Häme

  Sivulla esitetään puun hintatietoja Päijät-Hämeessä helmi-maaliskuussa, sekä Metsäteollisuus ry:n keräämiä keskihintoja Etelä-Suomen alueelta.

 3. Puun hinta Päijät-Hämeessä 1-2/2023

  Puun hinta Päijät-Hämeessä 1-2/2023

  Päijät-Häme

  Sivulla on esitetty puun hintatietoja Päijät-Hämeessä tammi-helmikuussa, sekä Metsäteollisuus ry:n keräämiä keskihintoja Etelä-Suomen alueelta.

2023 © Metsänhoitoyhdistykset