Metsänomistajan talouskoulu verkko-opiskeluna

13.10.2020

Metsänomistajan talouskoulu on tarjonnut talousosaamista metsänomistajille jo usean vuoden ajan Päijät-Hämeessä, Uudellamaalla ja Kaakkois-Suomessa. Opiskelu on toteutettu monimuotokoulutuksena, jossa on tärkeänä osana verkkoympäristö ja siellä opiskelijasivut (www.tuohtametsasta.fi). Korona on lisännyt entisestään etäopiskelua.

Nyt talouskouluun pääsee osallistumaan ympäri Suomen itsenäisesti opiskeltavan verkkomoduulin ”Metsätalouden kannattavuuden parantaminen” kautta. Laaja ja perusteellinen koulutuspaketti koostuu seitsemästä teemasta, ja siinä on pohjana neljän metsäasiantuntijan työpanos. Verkkomoduulissa käsitellään metsätalouden kannattavuutta laajasti, mm. hakkuiden ja metsätalouden investointien näkökulmasta. Lisäksi selvitetään oman työn arvoa, perusteita metsätalousyrittäjyydelle sekä metsäpalvelujen hankintaa ja niiden kilpailuttamista. Moduulissa esitellään myös metsätalouden sivuelinkeinoja, joista on mahdollista saada tuloja perinteisten puukauppatulojen lisäksi.

Verkkokurssiin voi tutustua lähemmin ja hankkia sen itselleen täältä. Tarjoamme nyt laajan ja käytännönläheisen opiskelupaketin hintaan 25 €, jonka voi vähentää metsäverotuksessa koulutusmenona.

Verkkokurssin ohella Talouskoulu jatkaa nykymuodossa toimintaansa ainakin toukokuuhun 2021 saakka, toivottavasti mahdollisimman pian myös lähi-illoissa toisiamme kohdaten. Otamme opiskelijoita uusiin koulutuksiin Etelä-Karjalan, Kymenlaakson ja Uudenmaan alueelta. Kiinnostuitko Metsänomistajan Talouskoulusta? Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 4.11. mennessä tästä linkistä.

Lupaamme, että Metsänomistajan Talouskoulu tarjoaa monipuoliset eväät metsäomaisuuden kannattavaan hoitamiseen. Lisäämme jatkossakin metsänomistajien talousosaamista ymmärrettävällä tavalla ja käytännön järkeä unohtamatta.

Tiina Mansikkamäki ja Arto Kettunen

Metsänomistajan Talouskoulun valmentajat